Ben jij een enthousiaste, strategische communicatieprofessional met een hands-on-mentaliteit én heb je affiniteit met media & entertainment? Dutch FilmWorks zoekt per direct een ervaren PR Manager. We zijn Nederlands' grootste onafhankelijke filmdistributeur en je kunt ons kennen van Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, Onze Jongens in Miami, Angel has Fallen, The Wolf of Wall Street, de serie Undercover en nog zo’n 5.000 andere titels. We zijn volop in beweging en zoeken iemand die onze PR naar een hoger plan tilt. 

 

Wat ga je doen? Jij bent verantwoordelijk voor de gehele public relations rondom Dutch FilmWorks en haar filmreleases. Je stelt de corporate communicatiestrategie op, zorgt voor de juiste positionering van DFW én maakt per titel crossmediale PR-plannen. Je wordt enthousiast van het uitzetten van de grote lijnen én het zetten van de puntjes op de i. Je adviseert over communicatie-vraagstukken, waardoor je de juiste zichtbaarheid in de media realiseert. Dit alles in overleg met een netwerk aan stakeholders intern en extern, waaronder journalisten, redacties, agenten, regisseurs, producenten en acteurs. Denk ook aan het uitzetten van primeurs en interviews, begeleiden van media-optredens, het organiseren van persevents en ludieke acties, en het schrijven en redigeren van artikelen en persberichten. Je werkt hierbij intensief samen met je Marketing & Communicatie collega’s en een stagiaire ondersteunt jou bij je werkzaamheden. 

 

Wie ben je? Je schakelt makkelijk van strategie naar uitvoering en werkt planmatig en resultaatgericht. Jij bent creatief en weet altijd het juiste haakje te vinden. Je bent kritisch en nauwkeurig maar ook sociaal, overtuigend en hebt een gun-factor. Door je passie voor media en communicatie ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in je vakgebied. Je kunt razendsnel schakelen en houdt graag veel ballen tegelijk in de lucht.  

 

Wat moet er op je CV staan? Je hebt een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau en minstens vijf jaar ervaring als PR Manager of (Senior) Communicatieadviseur. Bij voorkeur heb je een vergelijkbare functie binnen een mediabedrijf vervuld, waardoor je een netwerk meebrengt van journalisten en redacties op entertainment gebied. Ruime ervaring met het onderhouden van perscontacten en het schakelen met diverse stakeholders is een must.  

 

Dutch FilmWorks biedt jou… Een veelzijdige en zelfstandige fulltime functie in een dynamisch werkveld. Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Een team van 25 gemotiveerde collega's en een informele sfeer. Een marktconform salaris met dito secundaire arbeidsvoorwaarden. 

 

Wat moet je doen? Stuur je sollicitatiebrief en CV vóór 14 december naar Sanne Veldhoven, Manager Marketing & Communicatie via sveldhoven@dfw.nl. Heb je vragen, neem gerust contact op per mail of telefonisch via 088 - 120 2036. Hopelijk kunnen we je snel uitnodigen voor een gesprek! 

PR Manager (fulltime)