Zoek jij een uitdagende commerciële job in een sector die razendsnel verandert en groeit? Dutch FilmWorks zoekt per direct een Sales Manager Video On Demand ter versterking van het Digital team. Wij zijn Nederlands' grootste onafhankelijke filmdistributeur en je kunt ons kennen van Luizenmoeder – De Film, Penoza: The Final Chapter, Hitman’s Wife’s Bodyguard, The Wolf of Wall Street en nog zo’n 1.000 andere titels.

 

Wat ga je doen? Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor het onderhouden van de relatie met onze Video On Demand (VOD) klanten in Nederland en België, zoals Ziggo, Pathé Thuis, KPN, Apple en Amazon. Denk hierbij aan het presenteren van nieuwe films, het onderhandelen van (volume)deals en het verzorgen van de contractuele afhandeling. Maar ook aan het coördineren van filmreleases en het opstellen van klant-analyses, targets en omzetrapportages ter evaluatie. Het is jouw doel de EST, TVOD en SVOD omzet bij deze accounts te optimaliseren. Je volgt de ontwikkelingen in de markt dan ook op de voet en stelt strategische plannen op voor nieuwe exploitatiemogelijkheden. Je rapporteert aan de General Manager Digital en werkt nauw samen met collega’s van Legal, Traffic, Design, Marketing & Communicatie om de afspraken met jouw klanten in goede banen te leiden.

 

Wie ben je? Jij bent een enthousiaste salestijger en een gestructureerde projectmanager in één. Van de eerste pitch, het sluiten van deals, de uitbreng tot de rapportage hou jij de touwtjes stevig in handen. Voor ieder probleem heb je een oplossing en je hebt zowel een helicopterview als oog voor detail. Je bent sociaal, proactief en nieuwsgierig: jij weet alles van onze titels en klanten en je houdt de concurrentie in de gaten. Daarnaast ben je flexibel en toegewijd, zelfstandig en een teamplayer.

Wat moet er op je CV staan? Een afgeronde HBO-opleiding in commerciële richting of ruime ervaring in een soortgelijke functie. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift. De diverse Office programma’s (Outlook, Word, Excel en Powerpoint) beheers je uitstekend. Affiniteit met- en ervaring ín de media is een must, specifieke ervaring met VOD is een pré.

 

Dutch FilmWorks biedt... Een veelzijdige en zelfstandige functie in een dynamisch werkveld voor 32 tot 40 uur per week. Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Een team van 25 gemotiveerde collega's en een informele sfeer. Een marktconform salaris met dito secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Wat moet je doen? Stuur je motivatiebrief en CV per e-mail naar Mandy Griffioen via mgriffioen@dfw.nl. Hopelijk zien we je snel!

Sales Manager Video On Demand