top of page

Geweldige kans voor een gedreven filmprofessional! Dutch FilmWorks zoekt een enthousiaste en klantgerichte Sales Medewerker die als onderdeel van het sales team medeverantwoordelijk is voor de optimale filmprogrammatie van onze films in de Nederlandse bioscopen. Daarnaast analyseer je de bezoekcijfers, monitor je de markt en draag je bij aan het optimaliseren van de releasestrategie per titel. We zijn Nederlands grootste onafhankelijke filmdistributeur; we distribueren Nederlandse en internationale films & series en (co)produceren lokale content. Van Arthouse tot Mainstream, van horror tot drama. Check hier onze line-up! Dutch FilmWorks is onderdeel van het Europese content powerhouse StudioCanal.

 

Wat ga je doen? Als Sales Medewerker ben je een essentieel onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Samen met je sales collega’s houd je je intensief bezig met de wekelijkse filmprogrammatie van onze films in de bioscopen en filmtheaters in Nederland. Je zorgt voor een goede opvolging door het tijdig versturen van promotiemateriaal, informatie en andere benodigdheden voor onze klanten. Met hen onderhoud je wekelijks contact en bouw je hierdoor een goede band op. Verder analyseer je de bezoekcijfers en resultaten per film en monitor je marktverschuivingen of veranderingen. Je houdt overzicht en draagt bij aan het bepalen van een optimale releaseplanning van onze films. Ook zorg je voor een juiste administratieve opvolging van de films in de bioscoop in samenwerking met de financiële afdeling. Je bent de eerste die onze films ziet en we horen graag je mening. Op onze filmpremières ben je aanwezig om klanten te verwelkomen.

 

Wie ben je? Je bent klantgericht en hebt een sterke commerciële instelling. Daarnaast heb je een passie voor films en ben je niet bang om je mening hierover te delen. Je vindt het leuk om de ontwikkelingen in de filmbranche op de voet te volgen en hebt een natuurlijke affiniteit met de mediawereld. Jij weet welke films er aankomen en hot zijn. Je bent enthousiast, assertief, sociaal en gestructureerd. Bovenal een echte teamspeler en uitstekend in Excel. Je draait je hand niet om voor een dijk van een analyse.

Wat moet er op je CV staan? Je hebt HBO werk- en denkniveau en ervaring in een commerciële functie. Relevante werkervaring in de filmwereld is een pré, affiniteit met films een must. Je beheerst de Nederlandse taal foutloos en jouw Engels is flawless.

Dutch FilmWorks biedt... Een afwisselende functie in een dynamisch werkveld met veel ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Een down-to-earth werkcultuur, een team van 30 leuke collega’s, een informele sfeer en heel veel lol. Het kijken van veel films en het bezoeken van filmsets.

 

Hoe kom je in aanmerking voor deze job? Stuur je motivatiebrief en CV vóór 17 juni naar Marcel de Block, via work@dfw.nl. Heb je vragen, neem gerust contact op per mail of telefonisch via 088 - 120 20 20. We hopen je snel te ontmoeten!

Sales Medewerker (32-40 uur)

bottom of page