top of page

Cargo in première bij Film by the Sea


De film CARGO gaat zaterdag 9 september in aanwezigheid van de cast en crew in première bij Film by the Sea. Regisseur Gilles Coulier en hoofdrolspelers Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele komen naar Vlissingen. Het nautische karakter van de film sluit goed aan bij het festival. De avond ervoor gaat CARGO in een andere havenstad in première; CARGO is de openingsfilm van het Filmfestival van Oostende.

Na de korte films IJsland en Mont Blanc, beide genomineerd voor het Filmfestival van Cannes, en de succesvolle Canvas-serie Bevergem is CARGO de eerste speelfilm van regisseur Gilles Coulier. De film werd geproduceerd door het productiehuis De Wereldvrede.

Over de film

In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme berg schulden. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug naar huis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. En Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon. Cargo is het rauwe verhaal van een familie die tot de rand van de afgrond wordt gedreven.

De drie broers worden gespeeld door Sam Louwyck (Jean), Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William). Naast hen zijn er ook rollen weggelegd voor Roland Van Campenhout (Leon), Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. Camera: David Williamson. Montage; Tom Denoyette.

De film zal vanaf 28 september in Nederland in de bioscopen draaien.

bottom of page