top of page

Schwarzenegger strijdt op klimaattop tegen klimaatverandering én vanaf morgen ook in de bioscoop


Arnold Schwarzenegger staat bekend om zijn passie en liefde voor de natuur en het klimaat. Afgelopen weekend was hij te horen op de One Planet Summit klimaattop in Parijs, voor zijn strijd tegen de klimaatverandering. Vanaf morgen voert Schwarzenegger deze strijd voort in 32 Nederlandse bioscopen via de natuurfilm Wonders of the Sea 3D, waarvan hij de voice-over verzorgt. De Hollywood-acteur en voormalig gouverneur van Californië was, ondanks dat Donald Trump de Verenigde Staten heeft teruggetrokken uit het akkoord van Parijs, aanwezig op de klimaattop. “De private sector, de publieke sector, de universiteiten, de wetenschappers, de ingenieurs... Niemand uit Amerika stapte uit de strijd. Alleen Donald Trump trok Donald Trump uit het akkoord van Parijs,” aldus Schwarzenegger in zijn toespraak aan o.a. zo’n 100 wereldleiders. “Wij gaan het oppakken en we blijven doorgaan, niemand kan ons stoppen.”

Ook via Wonders of the Sea 3D wil Schwarzenegger de wereld overtuigen dat het íeders verantwoordelijkheid is om de wereld goed achter te laten voor volgende generaties. “Wonders of the Sea 3D laat de zee op zo’n prachtige en spectaculaire manier zien dat je er van gaat houden, en we beschermen waar we van houden. We willen dat iedereen de oceaan gaat koesteren zodat we de natuur met z’n allen behouden,” aldus Schwarzenegger.

Over de film

Wonders of the Sea 3D is een virtuele reis, niet alleen over maar ook ín de oceanen, gemaakt door Jean-Michel Cousteau en zijn kinderen. Door het gebruik van nieuwe, baanbrekende 3D-filmtechnieken ziet men de oceaan als nooit tevoren, maar ook de huidige gevaren die onze wereldzeeën bedreigen. Jean-Michel Cousteau en Jean-Jacques Mantello waren op zoek naar een verteller met een diepe connectie met het milieu, en hadden zich geen betere ambassadeur kunnen wensen.

Dutch FilmWorks brengt de Wonders of the Sea 3D vanaf donderdag 21 december uit in 32 Nederlandse bioscopen.

bottom of page