top of page

Louis van Gaal film LOUIS binnenkort ook te zien in Duitsland, Spanje, België en Engeland

Na het grote Nederlandse succes van de Louis van Gaal film LOUIS is er nu ook internationaal succes. De film werd verkocht aan Netflix in Duitsland, het Spaanse Telefonica voor Movistar Plus+ en de Belgische omroep VRT. Daarnaast werden de Engelse rechten voor TV en VOD verkocht aan Vertical Entertainment.


De meest recente verkoop van DFW International is die aan het Duitse Netflix. Al vanaf november kan de film op deze streamingsdienst bekeken worden. Marc van den Bosch-Mprah, Hoofd Content Acquisitions & Co-Productions Netflix: “Louis van Gaal is één van de meest uitzonderlijke persoonlijkheden in het Europese voetbal en we zijn onzettend enthousiast om onze kijkers de persoonlijke kant van deze iconische coach te laten zien. Deze film biedt - door de focus op nieuwe, nooit eerder vertoonde perspectieven en geweldige verhalen - hoge kwaliteit eersteklas entertainment en past dus perfect in ons aanbod."


OVER LOUIS In LOUIS schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven. Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago.


LOUIS is een initiatief van Omroep MAX in coproductie met DOXY Films en is mede tot stand gekomen dankzij de financiële ondersteuning van het NPO-fonds, Netherlands Filmproduction Incentive en CoBO. Dutch FilmWorks heeft de Nederlandse distributie verzorgd en de internationale verkoop is in handen van DFW International.

Comentarios


bottom of page