top of page

Rowwen Hèze en Roxeanne Hazes zingen titelsong KWESTIE VAN GEDULD

Een bijzondere muzikale samenwerking tussen Rowwen Hèze en Roxeanne Hazes! Ter ere van de gelijknamige film die binnenkort in de bioscoop verschijnt, ziet vandaag Kwestie van Geduld het levenslicht; een nieuw nummer met een nieuwe tekst en nieuwe sound geinspireerd op Rowwen Hèze's grote hit Limburg. Het nummer Kwestie van Geduld, waarvoor schrijver en zanger Jack Poels zich baseerde op het verhaal van de film - is vanaf vandaag te beluisteren via alle kanalen, waaronder Spotify, Apple Music en YouTube.


In tegenstelling tot wat velen denken, bracht Rowwen Hèze nooit eerder een nummer uit met de titel Kwestie van Geduld. De grote hit van Rowwen Hèze uit 1996 heet namelijk Limburg. Dat nummer schreef zanger Jack Poels destijds met als moraal dat je trots mag zijn op je provinciale roots. Precies het thema van de romantische feelgoodfilm Kwestie van Geduld waarin de hoofdrolspeelster moet kiezen tussen haar wortels in Limburg en haar opgebouwde leven in Amsterdam.


Filmdistributeur Dutch FilmWorks wilde de twee werelden (Limburg versus Amsterdam en meer nog provincie versus grote stad) graag laten samenkomen in een titelsong; ter ere van de film, de provincie Limburg en het alom bekende nummer van Rowwen Hèze. In samenspraak met de Limburgse band ontstond het idee voor een muzikale samenwerking en in Roxeanne Hazes werd daarvoor de perfecte partner gevonden. Niet alleen komen Limburg en Amsterdam nu letterlijk samen, ook muzikaal was er een enorme klik tussen de artiesten die eerder nog niet samenwerkten


“Nadat ik al eens op hun eigen festival mocht spelen, vond ik het een grote eer dat Rowwen Hèze mij vroeg voor dit bijzondere duet”, aldus Roxeanne Hazes. “Het resultaat is nog mooier en warmer geworden dan ik had durven denken”. Jack Poels vult aan: “De muziek en de mens, de stad en de provincie vonden elkaar toen Kwestie van Geduld voor het eerst door de speakers klonk. 'Er hangt hier een hele grote glimlach in de studioruimte' klonk het vanachter het glas nadat de eerste woorden waren gezongen”.


Over de film Kwestie Van Geduld Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Noorbeek. Ze heeft alle banden met de provincie verbroken, zelfs haar naam veranderd en maakt nu furore met haar gerechten in een hotspot in Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen op een droomplek, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Er blijkt door de jaren heen veel veranderd, maar nog veel meer vertrouwd te zijn dan ze had verwacht. Monica moet opnieuw kiezen: ligt haar toekomst wel echt in de grote stad?


De cast van Kwestie Van Geduld wordt gevormd door Barbara Sloesen, Frans Dam, Genelva Krind, Manuel Broekman, Juliette van Ardenne, Bianca Krijgsman, Melissa Drost, Huub Smit, Florence Vos Weeda, Peggy Vrijens en Nabil Aoulad Ayad.


Dutch FilmWorks brengt de film vanaf 20 oktober in de bioscoop.

Comentarios


bottom of page