top of page

BREAKING: Beste opening ooit op Pathé Thuis voor PENOZA: THE FINAL CHAPTER


Na de succesvolle bioscooprelease met meer dan 500.000 bezoekers is

PENOZA: THE FINAL CHAPTER sinds 26 maart jl. te huur, o.a. via het video on demand plaform Pathé Thuis. Penoza: The Final Chapter beleeft hier de beste opening ooit! Het is noemenswaardig dat het vorige record nu is verbroken door een Nederlandse film.


"Niet eerder is een film in het eerste weekend zo vaak bekeken als Penoza: The Final Chapter." Aldus Pathé Thuis COO Jaap Bruijnen.


PENOZA: THE FINAL CHAPTER grijpt terug op vijf zenuwslopende tv-seizoenen. Het leven van de familie van Walraven wordt overhoop gehaald wanneer het noodlot toeslaat. Voor de trouwe fans is het een feest van herkenning en voor de rest van Nederland een mogelijkheid om alsnog kennis te maken met één van Nederlands’ populairste crime-series aller tijden. Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Stijn Taverne, Niels Gomperts, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins, Raymond Thiry en Loek Peters kruipen nog een allerlaatste keer in de huid van hun vaste personages. Bijrollen zijn weggelegd voor onder meer Maarten Heijmans, Charlie Chan Dagelet, Tygo Gernandt, Mark Rietman, Aus Greidanus en Walid Benmbarek. Diederik van Rooijen is verantwoordelijk voor zowel het script als de regie.


Het verhaal

De Zwarte Weduwe is niet dood…

Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.


De film is geproduceerd door NL Film in co-productie met KRO-NCRV.

Comments


bottom of page