top of page

Tarikh Janssen, Gijs Blom, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat in INVASIE

Tarikh Janssen, Jasha Rudge, Gijs Blom, Ortál Vriend, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse film Invasie, van de makers van de populaire NPO 1-serie Hoogvliegers. De rest van de cast zal in een later stadium bekendgemaakt worden. De regie van Invasie is in handen van Bobby Boermans en het script is van Philip Delmaar en Lucas de Waard. Errol Nayci neemt voor Storytellers Film & TV de productie op zich.


De opnamen van Invasie zullen deze zomer starten en vinden voor een groot deel plaats in het Caribisch deel van het koninkrijk. In de speelfilm worden Curaçao en Aruba compleet verrast als ze worden aangevallen. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers in opleiding het verschil zien te maken. Terwijl de marinierskazerne onder vuur ligt, het luchtruim op slot gaat en de Nederlandse ambassadeur geëvacueerd wordt, vinden de gezworen vrienden zichzelf in een race tegen de klok.


De film Invasie wordt gemaakt in samenwerking met Koninklijke Marine die de opnames logistiek en materieel ondersteunt. De film is tot stand gekomen door bijdragen van het Abraham Tuschinski Fonds en de Netherlands Film Production Incentive. Dutch FilmWorks brengt de film in 2023 in de bioscoop

Comments


bottom of page