top of page

Soof 2 overtreft bezoekersaantal Soof


Het chaotische leven van Soof en haar gezin heeft opnieuw een enorm aantal bezoekers naar de bioscoop weten te trekken. Binnen zeven weken heeft SOOF 2 het bezoekersaantal van SOOF zelfs overtroffen. SOOF draaide maar liefst zestien weken in de bioscoop en eindigde op 786.000 bezoekers. SOOF 2 gaat daar nu al overheen. De romantische komedie draait nog in 130 zalen.

Hoofdrolspeelster Lies Visschedijk is overdonderd door het fantastische nieuws: "Ik had niet durven hopen dat we dit enorme aantal bezoekers ooit zouden overtreffen. Met een vervolg is het altijd spannend of men opnieuw naar de bioscoop zal gaan. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat het publiek Soof en haar gezin weer in hun hart hebben gesloten."

Ook regisseur Esmé Lammers is dankbaar voor het succes; "De producenten en ik hebben de film samen met scenarist Marjolein Beumer en de acteurs met enorm veel liefde gemaakt. Alleen al omdat we het publiek van de eerste SOOF wilden belonen. Dit lijkt nu gelukt en dat is echt geweldig. Daar ben ik heel dankbaar voor."

Over de film:

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing lijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en 'foodie' Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

Soof 2 is ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films in samenwerking met RTL Entertainment en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Soof 2 is, net als Soof 1, geschreven door Marjolein Beumer. De regie is in handen van Esmé Lammers.

bottom of page