top of page

Tuintje In Mijn Hart Ook In Surinaamse Bioscoop


De release van TUINTJE IN MIJN HART blijft niet beperkt tot ons koude kikkerlandje. De tropische feelgoodfilm met prachtige beelden van Suriname is vanaf 20 april ook in Paramaribo te zien. TUINTJE IN MIJN HART, van de makers van Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft, is volledig in Suriname opgenomen met veel hulp van de lokale bevolking. Zij krijgen nu ook de kans om de film te zien. TBL Cinemas gaat groot uit met de film. TUINTJE IN MIJN HART heeft in Nederland een heel succesvol eerste weekend achter de rug. Na Logan was TUINTJE IN MIJN HART de best bezochte film en het aantal bezoekers gaat in rap tempo richting de 100.000. Over de film Ooit waren ze de beste vrienden, maar sinds Axel (Leo Alkemade) Suriname en zijn familie inruilde voor Nederland heeft hij zijn broer Virgil (Edwin Jonker) nooit meer gesproken. Tot nu toe, want hun moeder (Beppie Melissen) roept de hele familie bij elkaar in haar pension. De toch al gespannen sfeer wordt er niet beter op als Axel en Virgil gelijk ruzie krijgen en Axels dochter Wonnie (Pip Pellens), die stage loopt in Paramaribo, zwanger blijkt te zijn. Axel gaat er vandoor, zijn vrouw (Fockeline Ouwerkerk) gaat met Virgil naar hem op zoek, maar ze stranden bij het resort waar haar zus Mirna (Sanne Vogel) probeert Surinamers te laten afvallen. Alleen de resort eigenaar (Sergio IJssel) kan Mirna waarderen, tot frustratie van zijn vriendin (Sanne Langelaar). De chaos is compleet als de vader van Wonnie’s kind maar niet wordt gevonden, er goud in het spel blijkt te zijn en zowel Axel als Virgil en zijn schoonzus een wel erg tropisch avontuur beleven in de jungle… TUINTJE IN MIJN HART is geregisseerd door Marc Waltman en geproduceerd door Klaas de Jong met gedelegeerd producent Bernard Tulp, die eerder samenwerkten aan o.a. Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft en Michiel de Ruyter.

TUINTJE IN MIJN HART ALSO FOR A SURINAM AUDIENCE

The release of TUINTJE IN MIJN HART (Garden in my Heart) goes far beyond the borders of our cheese-and-tulips country. This feel-good film with picture-perfect images of tropical Surinam will also be screening in the capital Paramaribo from 20 April onward. TUINTJE IN MIJN HART, by the producers of "Verliefd op Ibiza" (In Love on Ibiza) and "Toscaanse Bruiloft" (Tuscan Wedding), was entirely shot in Surinam with much support from the locals. They will now be able to see the film for themselves. TBL Cinemas in Paramaribo will spare no expense screening the film.

In the Netherlands, TUINTJE IN MIJN HART had a very successful opening and within 2 weeks over 100.000 tickets were sold.

bottom of page