top of page

Fockeline Ouwerkerk toegevoegd aan cast 'Bankier van het Verzet'


(Fotcredits: Huidekoper)

Fockeline Ouwerkerk en Raymond Thiry zijn toegevoegd aan de cast van de nieuwe speelfilm Bankier van het Verzet, geregisseerd door Joram Lürsen. Fockeline speelt Tilly van Hall, de vrouw van Walraven van Hall. Raymond speelt de rol van Tieme van den Berg, de man die Walraven aanspoorde een ondergronds fonds op te zetten voor de weduwen van ondergedoken zeelui, wat uiteindelijk leidde tot de financiering van het hele verzet.

Eerder werd bekendgemaakt dat Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma de hoofdrollen vertolken. Naast Ouwerkerk en Thiry zijn ook Jochem ten Haaf, Jaap Spijkers, Matteo van der Grijn en Steef de Bot te zien in de film.

De opnames van Bankier van het Verzet zijn nog in volle gang en zullen nog tot mei doorgaan. De film wordt voorjaar 2018 in de bioscoop verwacht.

FOCKELINE OUWERKERK IN ‘BANKIER VAN HET VERZET’

Fockeline Ouwerkerk and Raymond Thiry have joined the cast of the new feature film BANKIER VAN VERZET, directed by Joram Lürsen. Fockeline plays the role of Tilly van Hall, Walraven van Hall's wife. Raymond plays the role of Tieme van den Berg, the man who urged Walraven to set up an underground fund for the widows of sailors who went into hiding, which ultimately led to financing the entire resistance.

It was previously announced that Barry Atsma, Jacob Derwig and Pierre Bokma are playing the leading parts. As well as Ouwerkerk and Thiry, Jochem ten Haaf, Jaap Spijkers, Matteo van der Grijn and Steef de Bot are also making an appearance in the film.

Shooting of BANKIER VAN HET VERZET is still ongoing and will continue until the month of May. The film is expected to be released in the spring of 2018.

bottom of page