top of page

Eerste filmrol voor Ali B in Belgische misdaaddrama Patser


Vlaanderens meest excentrieke regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn eind mei gestart met de opnames van hun derde speelfilm PATSER. Na Image en Black die zich in Brussel afspeelden, is nu Antwerpen het decor. Naast Ali B zullen ook de Nederlandse Werner Kolf en Eric Corton in dit misdaaddrama te zien zijn. Voor Ali B is het zijn aller eerste filmrol. Hij speelt een Amsterdamse gangster.

Over PATSER PATSER vertelt het verhaal van vier jongeren uit de wijk Kiel in Antwerpen (gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe) die een cokedeal saboteren en de drugs zelf verpatsen. "Het is min of meer gebaseerd op waargebeurde shit", glimlacht El Arbi. "Het wordt een film vol coole patserbakken, explosies en humor met een pakkend verhaal." Andere rollen zijn voor de Belgische Nabil Mallat, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Vic De Wachter en Noureddine Farihi. "We wilden voor deze film een unieke cast samenbrengen van jong talent en ervaring van alle origines door elkaar" aldus Bilall Fallah.

De film komt begin 2018 uit in de Nederlandse bioscopen.

bottom of page