top of page

Nieuwe avonturen van Dummie De Mummie


Dit najaar komt de derde Dummie de Mummie film uit; Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet. In deze film keren de vaste acteurs, zoals Julian Ras en Roeland Fernhout, terug. De regie is weer in handen van Pim van Hoeve. De vorige twee films van Dummie de Mummie waren grote bioscoopsuccessen en trokken per stuk bijna 400.000 bezoekers. Ook werden de films aan tientallen andere landen verkocht. De reeks is gebaseerd op de boeken van Tosca Menten. Over de film: Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

bottom of page