top of page

The Hitman's Bodyguard mega hit in Nederland


De Amerikaanse actiekomedie The Hitman's Bodyguard heeft in slechts vier dagen ruim 110.000 bezoekers getrokken en is daarmee direct de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. Uniek aan de productie zijn de Nederlandse elementen. De film speelt zich voor een groot deel af in Amsterdam en Den Haag, en naast Hollywood-sterren Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson zijn er bijrollen weggelegd voor Tine Joustra, Barry Atsma, Noortje Herlaar en Abbey Hoes. Ook in Amerika is The Hitman's Bodyguard een groot succes; de film kwam met ruim 3,3 miljoen bezoekers in het openingsweekend binnen op positie 1 in de Box Office. The Hitman's Bodyguard is een actiekomedie over ’s werelds beste persoonsbeveiliger en zijn nieuwe cliënt: een beruchte huurmoordenaar die wil getuigen tegen zijn opdrachtgevers. Ze staan al jaren lijnrecht tegenover elkaar en de haat zit diep. Nu zitten ze met elkaar opgescheept en hebben ze 24 uur om van Engeland naar Den Haag te reizen. Enige obstakel op hun pad is alles wat de verdachte, een moordlustige Oost-Europese dictator, kan verzinnen om hen te stoppen. Hoofdrollen zijn voor Ryan Reynolds (Deadpool; The Proposal) als persoonsbeveiliger Michael Bryce, Samuel L. Jackson (Django Unchained; The Hateful Eight) als hitman Darius Kincaid en Gary Oldman (The Dark Knight Rises; The Dark Knight) als Oost-Europese dictator. Andere rollen zijn voor Salma Hayek (Grown Ups; Frida) en Elodie Yung (Daredevil; The Girl with the Dragon Tattoo). De regie is in handen van Patrick Hughes (Expendables 3) naar een script van Tom O’Connor. Millennium Films is verantwoordelijk voor de productie (The Expendables; Olympus Has Fallen; London Has Fallen). Dutch FilmWorks is naast de Nederlandse distributeur tevens coproducent. The Hitman's Bodyguard draait sinds donderdag 17 augustus in 116 Nederlandse bioscopen.

bottom of page