top of page

Mensen staan massaal in de rij voor film Weg van Jou


De nieuwe romantische komedie Weg van Jou is donderdag 19 oktober succesvol uitgegaan in het hele land, maar het succes in Zeeuws-Vlaanderen is overweldigend. De film waarin Katja Herbers’ personage Evi voor haar baan wordt overgeplaatst van Rotterdam naar Terneuzen breekt alle records. Mensen staan soms rijen dik voor het theater om een ticket te bemachtigen, de opkomst is zelfs groter dan voor films als Star Wars en James Bond. Daarmee doet het de term blockbuster eer aan. Het is daar nu al de best bezochte film ooit. Over de film: Weg van Jou Het idee voor Weg van Jou is ontstaan in Zeeuws-Vlaanderen en de film is grotendeels in deze regio opgenomen. De film gaat over de ambitieuze dertiger Evi die klaar is voor de promotie van haar leven naar Rio de Janeiro, maar ze wordt overgeplaatst naar Terneuzen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking, maar wanneer ze de stoere schipper Stijn ontmoet ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei? De hoofdrollen zijn voor Katja Herbers als Evi en Maarten Heijmans als Stijn. Andere rollen zijn voor Lykele Muus, Imanuelle Grives, Elise Schaap, Carly Wijs, Guy Clemens, Margot Ros, Patrick Stoof, Leny Breederveld, Bas Hoeflaak, Nick Golterman en Pepijn Schoneveld.

bottom of page