top of page

Weg van Jou bereikt Gouden Film status


De romantische komedie Weg van Jou heeft de Gouden Film status bereikt. De film is een grote hit in Nederland en in het bijzonder in Zeeuws-Vlaanderen, waar het idee voor de film is ontstaan. Meer dan 100.000 mensen zagen Weg van Jou sinds de release op 19 oktober. Hoofdrolspeelster Katja Herbers is via Skype blij verrast met de Gouden Film door Elise Schaap en Imanuelle Grives. De Gouden Film werd vanavond in Cinecity Terneuzen door Burgemeester Jan Lonink overhandigd aan regisseur Jelle de Jonge en coproducenten Jan Lievens en Nynke van der Ploeg. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’or Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. Weg van Jou is de dertiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt. De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven: een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam? Weg van Jou is een film van regisseur Jelle de Jonge (Bon Bini Holland) naar het scenario van Jacqueline Epskamp en Anna Drijver. Hoofdrollen worden vertolkt door Katja Herbers, Maarten Heijmans, Lykele Muus, Imanuelle Grives, Elise Schaap, Carly Wijs, Guy Clemens, Margôt Ros, Patrick Stoof, Leny Breederveld, Bas Hoeflaak, Nick Golterman, Pepijn Schoneveld en Sergio Herman. De film is geproduceerd door NL Film (Mannenharten, Knielen op een bed Violen, Tonio) in samenwerking met Jan Lievens en Nynke van der Ploeg, en is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en de Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Weg van Jou wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is te zien in 115 bioscopen.

bottom of page