top of page

6 Below in Nederland te zien in Barco Escape


Na Star Trek wordt het ijzingwekkende drama 6 Below de tweede film in Nederland die te zien gaat zijn in Barco Escape. Het is zelfs de eerste film die in zijn geheel op deze unieke wijze te zien is. Dankzij maar liefst drie digitale projectoren en drie grote schermen wordt in Barco Escape een indrukwekkend panoramisch effect gecreëerd dat het publiek meesleurt in het verhaal. De adembenemende voorstellingen van 6 Below zijn vanaf 16 november in Barco Escape in voorpremière te zien in Euroscoop Tilburg en Euroscoop Maastricht. De schermopstelling werd drie jaar geleden naar Europa gehaald en is een unieke manier om film te beleven. De kijker wordt het verhaal extra ingetrokken door op twee zijschermen – die allebei in een hoek van 145 graden op het hoofdscherm staan – aanvullende beelden uit de film te projecteren. Dit maakt dat de kijker er letterlijk midden in zit en omringd wordt door beeld en geluid. In 6 Below zal de kijker zich voelen alsof hij zelf op de prachtige besneeuwde bergtoppen staat. Over de film: 6 Below 6 Below vertelt het waargebeurde verhaal van ex-ijshockeyspeler Eric LeMarque, gespeeld door Josh Hartnett. Wanneer de ellende in Eric’s leven zich opstapelt besluit hij de realiteit te ontvluchten en met zijn snowboard de bergen in te gaan. Als het weer omslaat, verdwaalt hij in een sneeuwstorm en begint een lange fysieke en mentale strijd. Om te overleven moet Eric niet alleen vechten tegen onderkoeling, uitdroging, hallucinaties en de grillige natuur, maar ook de confrontatie aangaan met zichzelf en de verkeerde keuzes uit zijn verleden onder ogen zien. Ondertussen heeft zijn moeder een reddingsactie op touw gezet, maar of die nog op tijd is…

bottom of page