top of page

Benja Bruijning zoekt een man voor 'zijn moeder' Ariane Schluter


Benja Bruijning en Ariane Schluter spelen de hoofdrollen in HOME SWEET HOME; een warme, komische feelgood film over een zoon die op zoek gaat naar een man voor zijn moeder. Benja speelt de 32-jarige wereldreiziger Chris, die vanwege geldnood weer thuis bij zijn moeder Marja belandt. Ariane speelt Marja: een sociaal actieve vrouw van bijna 60 die zich vooral bezig houdt met het geluk van anderen. Andere belangrijke rollen worden gespeeld door Loes Luca, Georgina Verbaan, Eva van de Wijdeven, Sanne den Hartogh, Annet Malherbe en Kasper van Kooten. Het scenario van HOME SWEET HOME is geschreven door de Ierse schrijver Hugh Travers, in samenwerking met co-scenaristen Jeroen Houben en Lotte Tabbers (PAK VAN MIJN HART; DE BOSKAMPI'S). De regie is in handen van Jeroen Houben. Lemming Film (BLOED, ZWEET & TRANEN; DIKKERTJE DAP) produceert de komische feelgoodfilm in coproductie met de EO en A Private View (BE). De film komt tot stand met ondersteuning van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski Fonds, de Belgische Tax Shelter. Dutch FilmWorks verwacht HOME SWEET HOME in april 2018 uit te brengen in de Nederlandse bioscopen. Over de film Chris reist als stockfotograaf de wereld over en geniet volop van zijn leven. Wanneer nieuwe opdrachten schaars blijken en de bodem van zijn bankrekening in zicht komt, keert hij noodgedwongen terug naar de plek waar hij al jaren niet meer is geweest: thuis. Marja gelooft haar ogen niet wanneer haar zoon plotseling op de stoep staat. Chris moet enorm wennen aan de hechte dorpse gemeenschap en wil het liefst zo snel mogelijk weer weg. Een nieuwe klus biedt zich aan: een promo voor een datingsite. Hij bedenkt zich dat zijn single moeder wel een nieuwe relatie kan gebruiken en zonder haar medeweten maakt Chris een video. Eenmaal online blijkt het een enorme hit en de berichten van enthousiaste mannen stromen binnen. Met enige twijfel besluit Marja het datingavontuur aan te gaan, met haar zoon als datingcoach! Tijdens de zoektocht naar de ideale kandidaat worden moeder en zoon geconfronteerd met zichzelf, elkaar en gebeurtenissen uit het verleden. Langzaam maar zeker gaat Chris zijn thuis én zijn moeder weer met frisse ogen zien, en voor beiden komt de liefde uit onverwachte hoek...

bottom of page