top of page

Toptalent gestart met opnames jeugdthriller Vals!


Abbey Hoes, Holly Mae Brood, Olivia Lonsdale, Romy Gevers, Niek Roozen, Thijs Boermans en Shahine El Hamus spelen de hoofdrollen in de spannende jeugdthriller VALS. De langverwachte verfilming van de bestseller van Mel Wallis de Vries wordt geregisseerd door Dennis Bots (Achtste-groepers Huilen Niet; Oorlogsgeheimen; Het Huis Anubis). VALS wordt november 2018 verwacht in de Nederlandse bioscopen.

Actrice Abbey Hoes (Petticoat; Nena; Nieuwe Buren) speelt de rol van de populaire Abby en opkomend talent Romy Gevers (Wolf; Spoetnik) is te zien als haar beste vriendin en girl next door Kim. Multi-talent en influencer Holly Mae Brood (GTST; Nieuwe Tijden; Concentrate Velvet) neemt de rol van de rustige, volwassen Feline op zich en Olivia Lonsdale (Monk; Drank & Drugs) brengt de losbandige Pippa tot leven. YouTube-talent Niek Roozen (Brugklas; Misfit) speelt Daan, Thijs Boermans (De Held) is de knappe Jeroen en Shahine El Hamus (Wolf; A'dam - E.V.A.) kruipt in de huid van de zorgzame Stijn. Dan is er nog de geheimzinnige Casper; het ogenschijnlijk perfecte vriendje van Abby. Volg onze social media @Valsdefilm om te ontdekken wie Casper speelt.

Nederlands' populairste jeugdauteur Mel Wallis de Vries is uitgegroeid tot de succesvolste jeugdauteur van dit moment. Mel heeft al vijf keer de prijs voor het beste jeugdboek gewonnen: in 2012, 2014, 2015, 2016 en 2017 won zij de Prijs van de Jonge Jury met Vals, Klem, Wreed, Shock en Schuld. Meerdere boeken zijn voor het theater bewerkt als musical. Vals werd ook bekroond met de prijzen Beste vrouwenthriller 2010 en Beste Young Adult thriller 2011 en Beste Jeugdboek 2012! "Ik heb de afgelopen jaren ontelbaar veel mailtjes gekregen met de vraag wanneer er een bioscoopfilm komt van VALS. Het is een eer dat Dennis Bots Vals regisseert en Alexandra Penrhyn Lowe het scenario heeft geschreven. Samen vormen zij een droomteam voor de verfilming van VALS." - Mel Wallis De Vies Het verhaal Een meidenweekend in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Verhoudingen worden op scherp gezet… weten de vier meiden wel alles van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen?

bottom of page