top of page

Bankier van het Verzet binnenkort wereldwijd bij Netflix


Het succes van Bankier van het Verzet heeft een nieuw hoogtepunt bereikt; De Nederlandse bioscoophit met Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma verschijnt 11 september 2018 wereldwijd bij Netflix (China uitgezonderd). Nederland en België volgen in 2019. Netflix investeert steeds meer in Nederlandse producties en het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van Nederlands grootste verzetsheld spreekt ook internationaal tot de verbeelding. In de bioscoop haalde Bankier van het Verzet tot nu toe al bijna 400.000 bezoekers. Over Bankier van het Verzet Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet.

Bankier van het Verzet is geregisseerd door Joram Lürsen (Publieke Werken). Het scenario is geschreven door Marieke van der Pol (De Tweeling, Bride Flight). De film is geproduceerd door NL Film in samenwerking met Nanook Entertainment, Zilvermeer Productions en de Evangelische Omroep (EO). Dutch FilmWorks verzorgt de internationale verkoop.

bottom of page