top of page

De Fabeltjeskrant verbreekt bioscooprecord


Groot nieuws uit Fabeltjesland! Vanaf aanstaande zondag draait DE FABELTJESKRANT: DE GROTE DIERENBOS-SPELEN in een recordaantal bioscopen. De familiefilm wordt in de kerstvakantie in maar liefst 151 theaters door het hele land vertoond, wat het oude record van 147 theaters verbreekt. Het is daarmee de grootste bioscooprelease van een Nederlandse familiefilm ooit. Hatsikidee!

De film DE FABELTJESKRANT: DE GROTE DIERENBOS-SPELEN is een feest (van herkenning) voor jong en oud! Richard Groenendijk en Loes Luca hebben een stem ingesproken voor de film net als Armin van Buuren, Georgina Verbaan, Vinchenzo en Mylene & Rosanne. De stem van Meneer de Uil wordt levensecht nagedaan door de geweldige stemacteur Huub Dikstaal en Elsje Scherjon is als vanouds te horen als Juffrouw Ooievaar. DE FABELTJESKRANT: DE GROTE DIERENBOS-SPELEN beleefde 16 december zijn première in Theater Tuschinski en draait vanaf 19 december in de bioscoop.

Over de film In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast viert Stoffel de Schildpad zijn verjaardag en hij heeft wel een heel bijzondere wens: hij wil leren vliegen. Daar weten Ed & Willem Bever wel wat op. En dan is het ook alweer tijd voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Meneer de Raaf van Team Zwart zet letterlijk alles op alles om nu eens te winnen, maar zal dat hem lukken? DE FABELTJESKRANT: DE GROTE DIERENBOS-SPELEN is geproduceerd door Rubinstein Media, Grid Animation en De Levita Productions. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie. De muziek voor de film is verzorgd door Armin van Buuren, Ruud Bos, Mario Goossens en David Poltrock. Dit najaar viert De Fabeltjeskrant uitgebreid haar 50-jarig jubileum met onder meer de bioscoopfilm, een boek, de Kinderpostzegelactie en een tentoonstelling.

bottom of page