top of page

Penoza dit najaar in de bioscoop


Het langverwachte vervolg op de hitserie Penoza draait vanaf 28 november in de bioscoop! De opnamen voor de must-see film voor Penoza fans starten eind maart en de casting is in volle gang. Er zullen bekende karakters uit verschillende seizoenen terugkeren en er worden spannende nieuwe personages toegevoegd. Wie de bekende personages zijn blijft nog even geheim, maar Penoza is terug; spannender, grootser en spectaculairder dan ooit. De film grijpt terug op de vijf zenuwslopende tv-seizoenen. Het leven van de familie van Walraven wordt overhoopgehaald wanneer het noodlot toeslaat. Voor de trouwe fans wordt het een feest van herkenning en voor de rest van Nederland een mogelijkheid om alsnog kennis te maken met een van Nederlands’ populairste crime-series aller tijden. Diederik van Rooijen heeft het scenario geschreven en gaat de film ook regisseren. De film wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met KRO-NCRV. Penoza gaat over Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de onverwachte dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt om zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het einde van seizoen vijf liet de kijkers in onzekerheid over het lot van Carmen. In de serie hadden ook Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Olga Zuiderhoek en Niels Gomperts vaste rollen.

bottom of page