top of page

Bestseller Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn van Daphne Deckers verfilmd


ALLES IS ZOALS HET ZOU MOETEN ZIJN VAN DAPHNE DECKERS VERFILMD

Barbara Sloesen en Jan Kooijman gaan de hoofdrollen spelen in de verfilming van Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, het succesvolle romandebuut van Daphne Deckers. De opnames van deze vlijmscherpe komedie over de bevoorrechte, merkengeile, quasi-bijdehante (en een tikkeltje snobistische) Iris starten deze zomer. De film is september 2020 in de bioscoop te zien. De overige cast wordt later bekendgemaakt!

Barbara Sloesen speelt de rol van Iris, die na haar bevalling verlaten wordt door haar vriend. Terwijl ze zwelgt in zelfmedelijden staat ineens hondenuitlater Douwe (Jan Kooijman) voor haar neus. Een man ver beneden haar stand maar toch wel erg charmant... Daphne Deckers is enorm trots op haar eerste boekverfilming: "Ik ben ongelooflijk blij en vereerd dat mijn roman Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn wordt verfilmd en dan ook nog door zo'n goed team met een geweldige cast. Ik verheug me enorm op het eindresultaat." De productie is in handen van Tom de Mol en Marcel de Block (Zwaar Verliefd!; 100% Coco) en Ruud Schuurman (100% Coco New York; De Masters; Verliefd op Ibiza de serie) is verantwoordelijk voor de regie. Het scenario is geschreven door Anna Pauwels (Zwaar Verliefd!; Soof de serie). Over de film Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris' vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden en alcohol komen Iris' prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. Iris wil niets liever dan dat Pieter terug komt. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een ongrijpbare hondenuitlater) krijgt Iris in het jaar dat volgt haar leven weer op de rails en vindt ze ware liefde, maar niet voor ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond. Over Daphne Deckers Schrijver, columnist en presentator Daphne Deckers heeft inmiddels meer dan 20 boeken gepubliceerd, waaronder kinderboeken, romans, opvoedboeken en columnbundels, en ruim 1,3 miljoen exemplaren verkocht. De Geboorte Van Een Moeder is nog steeds een bestseller en haar boek De Geboorte Van Een Gezin was genomineerd voor de NS Publieksprijs. Onlangs verscheen haar tweede roman Dubbel zes, die sindsdien in de bestsellerlijst staat. Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, uitgegeven door Overamstel/The House of Books, is het eerste boek van Daphne dat wordt verfilmd. De pers was er lovend over. Zo schreef Grazia; 'een scherpe pageturner over liefde, bedrog en seks' en Flair; 'hilarische situaties en de tongue-in-cheek-schrijfstijl maken dat je dit boek in één ruk wilt uitlezen'.

bottom of page