top of page

Eerste Nederlandse Bioscoopfilm Over Anne Frank In De Maak


Eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank in de maak

MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK vertelt het aangrijpende en waargebeurde verhaal van Hannah Goslar (1928) en haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. De twee waren boezemvriendinnen. Hannah waagde in 1945 drie keer haar leven om Anne te redden. De opnames starten nog dit jaar, met Ate de Jong als regisseur. In 2020, tevens het jaar van Anne Frank, draait MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK in de bioscopen. Vanuit de USA en Scandinavië is al sterke belangstelling getoond voor de film. Producent Hans de Weers zal hierover verdere gesprekken voeren tijdens het festival in Cannes. De film wordt medegefinancierd door Dutch FilmWorks, die ook de internationale verkoop zal verzorgen. Het Nederlands Filmfonds heeft een substantieel bedrag toegekend zodat de film definitief als Nederlandse productie gemaakt kan worden. Producent Hans de Weers: “Het is in de eerste plaats een verhaal over twee hartsvriendinnen, pubers eigenlijk, die lol willen hebben, de wereld willen ontdekken en zichzelf daarin ontwikkelen. Maar de oorlog dwingt hen versneld volwassen te worden.” Hans de Weers produceerde onder anderen het met een Oscar bekroonde Antonia en het met een Emmy genomineerde Tokyo Trial. Weers heeft uitgebreide ervaring met films gericht op de internationale markt." De casting van de twee hoofdrolspeelsters voor de allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank en haar beste vriendin Hannah Goslar is gestart. De zoektocht naar twee jonge actrices zal naar verwacht enige maanden duren. Regisseur Ate de Jong: “We zoeken twee meisjes van 13 of 14 jaar, die natuurlijk wel op Anne en Hannah moeten lijken, maar vooral sprankelend moeten zijn, bruisend en vol levenslust. In de film wordt hun loyaliteit, doorzettingsvermogen, hun liefde en vooral hun vriendschap onvoorstelbaar op de proef gesteld.” Ate de Jong regisseerde en produceerde in Nederland successen zoals Een Vlucht Regenwulpen, De Ontdekking van de Hemel en Zomerhitte en in het buitenland o.a. Miami Vice en Drop Dead Fred.

bottom of page