top of page

Amy Winehouse film BACK TO BLACK 18 april in de Nederlandse bioscoop

Deze week is naast de wereldpremière op 12 april 2024 ook de Nederlandse releasedatum bekend gemaakt van Back To Black. Vanaf 18 april 2024 brengt Dutch FilmWorks de langverwachte film over het leven van de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse in de bioscoop.


Back To Black vertelt over Amy Winehouse's bruisende jaren in London en haar intense reis naar roem: van de gekte en kleur van Camden High Street uit de jaren '90 naar wereldwijde aanbidding - en weer terug. De film bevat veel van Amy's hits en concentreert zich op haar buitengewone genialiteit, creativiteit en eerlijkheid die alles wat ze deed doordrenkte.


De felbegeerde hoofdrol in Back To Black is voor het grote talent Marisa Abela met naast haar onder andere BAFTA-winnaar Jack OÇonnel, Eddie Marsan en Golden Globe en Oscar genomineerde Lesley Manville. De film wordt geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker en beeldend kunstenaar Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades Of Grey).


OVER AMY WINEHOUSE

Amy Winehouse wordt algemeen beschouwd als één van de grootste artiesten uit de recente muziekgeschiedenis. Ze verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen platen en genereert vandaag de dag nog steeds meer dan 80 miljoen streams per maand. Haar veelgeprezen album Back To Black uit 2006 bracht haar wereldwijde roem en won vervolgens een recordaantal van vijf Grammy Awards waaronder Record Of The Year en Song of The Year voor de hitsingle Rehab. In 2011 overleed de zangeres op 27-jarige leeftijd

Commentaires


bottom of page