top of page

Britt Dekker samen met Juvat Westendorp in nieuwe paardenfilm SILVERSTAR

Maandag starten de opnames van SILVERSTAR, een nieuwe feelgood paardenfilm van- en met Britt Dekker. Dat maakte SBS Shownieuws gisterenavond bekend. Silverstar is, na de bioscoopfilm Whitestar uit 2019, de tweede film waarin Dekker samen met haar paard George te zien is. Ze kruipt voor deze film opnieuw in de rol van amazone Megan. Andere rollen zijn voor Juvat Westendorp, Wendy Ruijfrok, Eliyha Altena, Bo Maerten, Anneke Blok, Noah de Nooij, Bart Klever en Matt Harnacke. De film zal begin 2022 in de bioscoop te zien zijn.


Waar Britt Dekker’s acterende aandeel in de film Whitestar beperkt was, zal haar verhaallijn in Silverstar een stuk uitgebreider zijn. Ter voorbereiding volgde ze acteerlessen. Haar tegenspeler Juvat Westendorp (Onze Jongens, De Spa, Just Say Yes) had voor de opnames van Silverstar nog nooit echt paard gereden. Hij volgde de afgelopen weken intensieve rijlessen samen met de jonge hoofdrolspelers Wendy Ruijfrok (Brugklas) en Eliyha Altena (Sonny Boy, Hunter Street, De Ludwigs, De Eindmusical). Voor Ruijfrok is paardrijden niet helemaal onbekend terrein. De 17-jarige, die ook in het Nederlands team freerunnen zit, deed een periode lang aan voltige, ofwel acrobatiek op een bewegend paard. Over SILVERSTAR Een aantal jaren na haar overwinning met Whitestar, runt Megan (Britt Dekker) haar eigen manege. Als Whitestar’s dochter, het jonge paard Silverstar, bij een stalbrand van schrik het bos in galoppeert, wordt ze gevonden door de 16-jarige Esmee. De twee hebben gelijk een bijzondere klik. Na de brand krijgt Megan hulp aangeboden van paardenhandelaar Carina, maar is zij wel te vertrouwen? Esmee komt erachter dat er vreemde dingen gebeuren, maar niemand wil naar haar luisteren. Om Silverstar te redden, ziet ze geen andere optie dan met het paard op de vlucht te slaan.


Over de makers Silverstar is, net als Whitestar, ontstaan uit een idee van Britt Dekker. De regie van Silverstar is in handen van Diede in ’t Veld (Kruimeltje en de strijd om de goudmijn, Mees Kees de serie) en het scenario is geschreven door Michiel Peereboom (Project Gio, De film van Dylan Haegens). Silverstar wordt geproduceerd door 2CFILM en Dutch FilmWorks brengt de film begin 2022 in de bioscopen. De productie komt tot stand met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds.

Commentaires


bottom of page