top of page

Cast Arthur Japin’s verfilming EEN SCHITTEREND GEBREK bekend

De internationale sterrencast van Een Schitterend Gebrek is bekend. De Israëlische Dar Zuzovsky speelt Lucia en Giacomo Casanova wordt gespeeld door de Engelse acteur Jonah Hauer-King. Andere belangrijke rollen zijn voor Sam Hazeldine, Ruth Becquart en Maarten Heijmans. De opnames onder leiding van Michiel van Erp zijn in Nederland in volle gang en verplaatsen zich eind juni naar Italië.


Dar Zuzovsky was eerder o.a. te zien in The Survivor en Hostages. Jonah Hauer-King is bekend van Old Boys en Little Women en is volgend jaar te zien als Prins Eric in Disney’s live action versie van The Little Mermaid.

Sam Hazeldine (Peaky Blinders) speelt in Een Schitterend Gebrek Jamiesson en de rol van Zélide wordt vertolkt door Ruth Becquart (Twee Zomers; Undercover). Emilia wordt gespeelt door Gaja Bermani Amaral en Riccardo Gamba is Lucia’s vader. Maarten Heijmans zal te zien zijn als Jan Vanderkemp.


OVER DE FILM Een Schitterend Gebrek vertelt het verhaal van Lucia, de eerste en grote liefde van Giacomo Casanova, die Italië verlaat en zich vestigt in Amsterdam nadat haar gezicht is aangetast door de pokken. Zestien jaar later, als Lucia zich opnieuw heeft uitgevonden als de gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer. Zonder haar ware identiteit en gezicht te onthullen, worden Lucia en Casanova weer geliefden. Durft Lucia zichzelf te ontmaskeren en haar ware identiteit te onthullen zodat ze echt vrij kan zijn tegenover zichzelf en Casanova?Comments


bottom of page