top of page

Cast speelfilm ANNE+ compleet met Thorn Roos de Vries

Thorn Roos de Vries, bekend als de non-binaire Lesley uit Spangas, is toegevoegd aan de cast van de film ANNE+. De opnames starten deze woensdag in Amsterdam. De speelfilm, gebaseerd op de succesvolle dramaserie, wordt eind september in de Nederlandse bioscopen uitgebracht door Dutch FilmWorks en zal later wereldwijd te zien zijn op Netflix.


Thorn Roos de Vries gaat de rol van Lou spelen, een non-binair persoon die in korte tijd een belangrijke rol gaat spelen in het leven van Anne. Die is hiermee de eerste non-binaire karakter in een Nederlandse speelfilm. Eerder werd al bekend dat Hanna van Vliet de rol van Anne weer gaat vertolken. Verder keert de bestaande cast ook terug, waaronder Jade Olieberg als Jip, Eline van Gils als Lily, Jouman Fattal als Sara, Ayla Çekin Satijn als Maya, Huib Cluistra als Teun, Jesse Mensah als Max, Jacqueline Blom als moeder Liesbeth en Hein van der Heijden als vader Jos. Een nieuwe rol is die van Romana Vrede als Jill. De film ANNE+ is, net als de serie, geschreven door Maud Wiemeijer, wordt geregisseerd door Valerie Bisscheroux en geproduceerd door Millstreet Films.


De serie ANNE+ kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder andere de verfrissende stijl en queer representatie. De serie werd meerdere keren genomineerd voor onder meer de Gouden Kalveren en de Prix Europa en werd geselecteerd door diverse prestigieuze internationale filmfestivals. Sinds maart is de serie ook in z’n geheel te zien op Netflix in Nederland en voor het eerst ook in België.


"Ik vind het geweldig dat ik mijzelf mag toevoegen aan de cast van ANNE+. Niet alleen vanwege het team, dat voelt als een warm bad, maar ook omdat de serie ANNE+ zoveel heeft gedaan voor de LGBTQ+community. De serie heeft zoveel taboes doorbroken. Het is fantastisch dat er nu een film komt en nog leuker dat ik er in mag spelen", aldus Thorn Roos de Vries.


De film ANNE+

Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? En hééft ze überhaupt wel iets te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen het hoofdpersonage uit haar boek lijkt te zijn afgedwaald. Dan ontmoet ze de non-binaire Lou die anders in het leven staat. Langzaam vindt Anne al struikelend richting in haar leven. Ze herschrijft haar boek en realiseert zich dat ze keuzes moet maken.


Over de productie

ANNE+ is een initiatief van Maud Wiemeijer (scenario), Valerie Bisscheroux (regie) en Hanna van Vliet. De film ANNE+ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films, in coproductie met BNNVARA. De film komt tot stand met steun van de Netherlands Film Production Incentive en CoBO.


Dutch FilmWorks brengt ANNE+ in september uit in de bioscoop.


Commenti


bottom of page