top of page

Dit zijn de eerste beelden van DE ACHT BERGEN

Vandaag zijn de eerste beelden vrijgegeven van De Acht Bergen, de Italiaanse film die het Vlaamse duo Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maakte naar de internationale bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetti. Ook de filmposter werd gepresenteerd. Onlangs is bekend geworden dat De Acht Bergen in officiële competitie vertoond zal worden op het aanstaande filmfestival van Cannes. Dutch FilmWorks brengt de film dit najaar in de Nederlandse bioscopen.OVER DE ACHT BERGEN Het boek Le Otto Montage van Paolo Cognetti uit 2016 is met recht een internationale bestseller te noemen. Het werd in meer dan 40 landen uitgebracht en alleen al in Nederland en Vlaanderen werden meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Het boek won meerdere prijzen waaronder de meest prestigieuze Italiaanse literatuurprijs, de Premio Strego.


De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.


OVER DE MAKERS Het echtpaar Felix van Groeningen (De Helaasheid der Dingen, Beautiful Boy, The Broken Circle Breakdown) en Charlotte Vandermeersch (actrice in o.a. Loft, De Helaasheid der Dingen) tekende samen voor zowel het script als de regie van De Acht Bergen. De Italiaanse cast wordt aangevoerd door Luca Marinelli en Alessandro Borghi.


De Acht Bergen is een Italiaans-Belgisch-Franse film in een productie van het italiaanse Wildside, de Belgische productiebedrijven Fremantle company, Rufus/Menuetto en het Franse Pyramide Productions in coproductie met Vision Distribution en KFD. Elastic Film UK is executive producer. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie in Nederland.

Comments


bottom of page