top of page

Dramaserie over Yab Yum in de maak

Dutch FilmWorks en de productiehuizen Hazazah Pictures en Dingie werken gezamenlijk aan een dramaserie over het memorabele Amsterdamse bordeel Yab Yum. De serie komt tot stand in een unieke samenwerking met Yab Yum oprichter Theo Heuft en zijn vrouw Monique Rusch. Heuft was bijna 25 jaar lang de eigenaar van het wereldberoemde bordeel. De serie is gebaseerd op zijn verhalen en memoires en bevindt zich momenteel in de ontwikkelfase. Casting en opnames staan gepland voor 2024.


Yab Yum was in de jaren ’70, ‘80 en ‘90 het bekendste bordeel van ons land en misschien wel van de wereld. De roemruchte club, gevestigd in een 17e-eeuws grachtenpand aan de Amsterdamse Singel, werd in 1976 opgericht door Theo Heuft die het eind jaren ‘90 verkocht. Uiteindelijk werd Yab Yum in 2008 op last van de gemeente gesloten.

MARKANTE GESCHIEDENIS Yab Yum stond bekend om zijn luxe en het feit dat geen wens er te gek was. Rijke zakenmannen, bekende Nederlanders en uiteindelijk ook steeds meer mensen uit de onderwereld behoorden tot de clientèle. De serie vertelt zowel het verhaal van de Amsterdamse jongen Theo Heuft die zijn dromen waarmaakt en langs de mazen van de wet met inventiviteit en branie een succesvol seksimperium opbouwt als de markante geschiedenis van de club zelf, haar personeel en haar klanten. Van de glorieuze hoogtijdagen tot aan het trieste einde waarin de eigenaar uiteindelijk besluit tot verkoop omdat hij wordt afgeperst en vreest voor zijn leven.

Theo Heuft en zijn vrouw Monique zijn trots dat er na een boek en een documentaire nu ook een fictiereeks wordt gemaakt gebaseerd op Heufts verhalen.

“De geschiedenis van Yab Yum kent zo veel mooie, bijzondere en tegelijk ook bizarre en huiveringwekkende verhalen dat geen scenarioschrijver het waarschijnlijk zou kunnen bedenken. Voor deze serie hebben wij nog meer uit de doeken gedaan dan we eerder ooit vertelden in interviews en de biografie. We zijn ervan overtuigd dat dit een uniek en zeer boeiend inkijkje gaat opleveren in die voor ons zo belangrijke periode en tegelijk een mooi tijdsbeeld zal schetsen van Amsterdam in de jaren ’80 en ‘90.” - Theo Heuft en Monique Rusch


OVER DE MAKERS Voor de serie over Yab Yum slaat Dutch FilmWorks de handen ineen met Hazazah Pictures (Black Out, De Terugreis, Gabbers) en het Vlaamse productiehuis Dingie (Knokke Off, De Familie Claus, Hacked). Het script zal geschreven worden door Luuk van Bemmelen en Martijn Hillenius en de regie is in handen van Jelle de Jonge.  Waar en wanneer de serie te zien zal zijn, wordt later bekend gemaakt.

Comments


bottom of page