top of page

Dutch Film Financing Opgericht

Partner in filmparticipaties met commercieel rendement en fiscaal voordeel. 

Op 15 oktober is Dutch Film Financing (DFF) officieel opgericht, met als doel het financieren van Nederlandse speelfilms en series. DFF biedt commercieel aantrekkelijke en fiscaal vriendelijke participaties aan. Het eerste project dat zij aanbiedt is de prestigieuze speelfilm Mijn Beste Vriendin Anne Frank, geregisseerd door Ben Sombogaart. DFF is gelieerd aan Dutch FilmWorks; de grootste onafhankelijke filmdistributeur van de Benelux.

Willem Pruijssers (mede-initiatiefnemer DFF en CEO Dutch FilmWorks): "Dankzij onze brede expertise in de exploitatie van content én omdat wij zelf risicodragend investeren, kunnen we realistische verwachtingen afgeven. Dat maakt ons een betrouwbare partner voor participanten. Mijn Beste Vriendin Anne Frank is het perfecte project om mee af te trappen: vanwege de herkenbare titel én de commerciële potentie. De film is al in productie dus levering is gegarandeerd. De participanten lopen mee in de exploitatie van de film en zullen direct meeverdienen vanaf de eerste euro die wordt gerealiseerd. De bioscooprelease staat gepland voor februari 2021, dus er is een snelle return on investment. Daarnaast hebben we de wereldwijde streamingrechten reeds aan Netflix verkocht en heeft SBS de tv-rechten afgenomen; hierdoor is het risico op de investering laag." Meer informatie over het aanbod is te vinden op www.dutchfilmfinancing.nl.


DUTCH FILMWORKS Dutch FilmWorks (DFW) is door haar bedrijfsfilosofie 'Being the fastest in changing all the time' de afgelopen jaren tot haar huidige status gekomen: de grootste onafhankelijke filmdistributeur in de Benelux op het gebied van bioscoopreleases, home entertainment, video on demand en tv. Opgericht in 1997 en met een commerciële visie op content, heeft DFW inmiddels een catalogus van meer dan 3.000 speelfilms en tv-series. Sinds 2011 werden 62 Nederlandse films uitgebracht. Recente Nederlandse successen zijn Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, Penoza: The Final Chapter en Bankier van het Verzet. Naast een indrukwekkend aanbod aan lokale content distribueert DFW ook internationale Hollywoodproducties zoals The Hitman’s Bodyguard, Midway en The Wolf of Wall Street. Afgelopen zomer wist de distributeur haar marktaandeel dankzij de vele succesvolle bioscoopreleases te verviervoudigen; waarmee DFW marktleider werd met een aandeel van 25%. Het omvangrijke en diverse portfolio maakt DFW een preferred partner voor veel grote content providers binnen de Benelux en daarbuiten. In 2018 startte DFW een internationale tak om lokale Nederlandse content ook naar een internationaal publiek te brengen. In 2018 richtten DFW-oprichter/CEO Willem Pruijssers en co-CEO Marcel de Block productiehuis Interstellar Pictures op. Hiermee (co)financieren en (co)produceren ze zowel fictie als non-fictie films en series. Sinds de start produceerden ze diverse succesvolle speelfilms zoals Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, 100% Coco en Zwaar Verliefd! en co-financierden en coproduceerden ze de serie Keizersvrouwen. Ze wisten zich als co-executive producer te verbinden aan de Amerikaanse productie The Hitman’s Bodyguard, die deels in Nederland werd opgenomen, en coproduceerden met trots de Netflix-hit Undercover.

Comentários


bottom of page