top of page

Dutch FilmWorks koopt negen nieuwe titels tijdens EFM

Op de European Film Market tijdens de Berlinale, die dit jaar vanwege corona online plaatsvond, heeft Dutch FilmWorks negen nieuwe titels aangekocht. De films, zowel thriller en horror als actie en sci-fi, zijn allemaal nog in (pre)productie.


POKER FACE met Russel Crowe in de hoofdrol is een film vol twists en turns over een pokeravond die een compleet andere wending krijgt wanneer de host vertelt dat hij iedereen vergiftigd heeft en enkel tegengif heeft voor één van hen. De regie wordt gedaan door Gary Fleder, bekend van o.a. Homefront.


De psychologische thriller BLACKWATER LANE is een verfilming van de NY bestseller The Breakdown, in Nederland vertaald onder de titel Gebroken. De regie is in handen van Geoffrey Sax (White Noise) en de cast bestaat o.a. uit Alice Eve, Jena Malone en Alex Pettyfer.


In de spannende thriller PANOPTICUM komt een jonge ambitieuze Wall Street handelaarster voor een moeilijke keuze te staan wanneer er iets niet in de haak blijkt bij de nieuwe moderne gevangenissen; de zogeheten ‘Panopticums’ waarin ze investeert. Andrés Baiz, bekend van de hitserie Narcos, tekent voor de regie en er zijn hoofdrollen voor Shailene Woodley en Anthony Mackie.


Ook MAGGIE MOORE(S) is een thriller. In dit verrassende verhaal wordt een moord onderzocht op twee vrouwen met precies dezelfde naam die binnen een week om het leven werden gebracht. John Slattery is de regisseur en o.a. Jon Hamm en Tina Fey spelen een belangrijke rol.


Horrorfans kunnen zich verheugen op THE PIPER. Een componiste ontdekt hierin het verloren gewaande muziekstuk dat in 1284 door De Rattenvanger van Hamelen gebruikt werd om de kinderen te lokken. Het blijkt zijn geest op te roepen, maar dan in de vorm van de duivel. De regie is van Erlingur Thoroddsen


Ook THE TWIN heeft een duivels thema. Hierin probeert een koppel na de tragische dood van één van hun tweeling om een nieuw leven op te bouwen, maar de inwoners van het dorp waar ze naartoe verhuizen, lijken de nog levende zoon te willen gebruiken in een duivels ritueel. De regie wordt gedaan door Taneli Mustonen met in de hoofdrol Teresa Palmer. De film wordt mede geproduceerd door de Nederlander Joris van Wijk (Bankier van het Verzet).


Nederlandse inbreng is er ook in DANGEROUS waarin Famke Janssen een rol speelt. In de actiethriller à la Die Hard, met ook Scott Eastwood en Mel Gibson, wordt een gewelddadige ex-sociopaat naar een afgelegen eiland gehaald om een voorraad goud aan boord van een onderzeeër uit WO2 te beschermen. De regie is in handen van David Hackl.


SHATTERED, met o.a. John Malkovich, Frank Grillo en Sasha Luss gaat over een rijke man die doelwit wordt van een oplichter en met zijn gezin in zijn huis gevangen gehouden waarna een kat- en muisspel begint. De regie wordt gedaan door Louis Prieto (Kidnap).


In de sci-fi actiefilm JOANNA (regie Tom Serchio) ten slotte, ontdekt een man dat zijn vrouw een androïde is en dat haar maker, die haar terug wil, een ieder zal vermoorden die dat in de weg staat. De hoofdrol is voor Anna Ingrid Lutz.

Comments


bottom of page