top of page

Dutch FilmWorks sluit 2020 af met hoogste marktaandeel

De top 10 van Nederlandse bioscoopsuccessen bevat maar liefst 5 DFW-titels

De NVBF en de FDN presenteerden vandaag de jaarcijfers van de bioscoopbranche. Met 27 bioscoopreleases in 2020 steeg het marktaandeel van de onafhankelijke filmdistributeur Dutch FilmWorks naar ruim 14%. Vanaf juni jl. bedroeg dit aandeel zelfs 27,5%. Hiermee sluit DFW het jaar af met het hoogste marktaandeel van alle filmdistributeurs in Nederland.

Maar liefst vijf DFW-titels staan in de top 10 van Nederlandse bioscoopfilms: Onze Jongens In Miami, Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, De Piraten Van Hiernaast, De Club Van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest en Penoza: The Final Chapter. Honest Thief is het grootste internationale bioscoopsucces met meer dan 250.000 bezoekers. Dit hadden er zelfs nóg meer kunnen zijn, ware het niet dat de bioscopen op 16 december jl. noodgedwongen moesten sluiten.

Willem Pruijssers, CEO Dutch FilmWorks: "Het was een bewogen jaar; bioscopen sloten meermaals hun deuren waardoor filmreleases verschoven of de uitbreng in de bioscoop helemaal niet meer plaatsvond. Het trieste nieuws van een algehele bezoekersdaling van 56% verbaast mij dan ook niet. Ondanks de coronacrisis brachten wij dit jaar met 27 bioscoopreleases méér films uit dan ooit. Mede door het wegvallen van het studioaanbod kon DFW inspelen op de situatie en voor meer aanbod zorgen. Helaas is het ook vandaag de dag weer de vraag wanneer de bioscopen heropenen, maar we hopen deze stijgende lijn snel voort te zetten."

Comments


bottom of page