top of page

'Het Geheugenspel' van Nicci French wordt Nederlandse bioscoopfilm

De thriller ‘Het Geheugenspel’ van het Britse schrijversduo Nicci French wordt bewerkt tot Nederlandse bioscoopfilm. De film zal na de bioscooprelease ook als 3-delige miniserie worden uitgebracht. Dutch FilmWorks en EndemolShine Scripted gaan hiermee een bijzondere samenwerking aan met de wereldberoemde schrijvers en zullen de komende jaren meerdere titels van Nicci French naar Nederland halen en bewerken voor film en tv. De cast en regisseur worden later bekendgemaakt. Van 'Het Geheugenspel' werden in Nederland 340.000 boeken verkocht.


Het verhaal van 'Het Geheugenspel' zal naar Nederland worden gehaald met Nederlandse personages. Producent Gerd-Jan van Dalen: "Hoewel de boeken van Nicci French in het Verenigd Koninkrijk gesitueerd zijn, zijn de karakters en de dramatische gebeurtenissen dermate universeel dat de psychologische spanning, die zo kenmerkend is voor de boeken, ook in een Nederlandse situatie volledig overeind zal blijven." Het boek wordt tot script bewerkt door Lex Passchier (Moordvrouw, De 12 van Oldenheim, De 12 van Schouwendam, Oogappels).


Nicci Gerrard: "We komen al meer dan twintig jaar met veel plezier naar Nederland. We zijn erg enthousiast over deze unieke samenwerking met EndemolShine Scripted en DFW en trots dat onze verhalen nu in Nederland tot leven komen."


Het verhaal

In een tuin wordt het lichaam van de zestienjarige Natalie opgegraven, die jaren eerder is verdwenen. Deze vondst maakt een eind aan de angstige vermoedens van de familie, maar brengt ook gruwelijkheden aan het licht. Natalie blijkt namelijk te zijn vermoord. Maar wie zou zo’n mooi en briljant meisje ombrengen?


Nicci French

Het Engelse echtpaar Sean French en Nicci Gerrard vormt samen het succesvolle schrijverskoppel Nicci French. In 1997 debuteerden ze met 'Het Geheugenspel', een literaire psychologische thriller die meteen een overweldigend succes kende. Tussen 1997 en 2010 schreef het echtpaar minstens één thriller per jaar, stuk voor stuk standalones. Ze beheersen al vele jaren de internationale bestsellerlijsten en in Nederland zijn er tot op heden meer dan 6 miljoen exemplaren van hun boeken over de toonbank gegaan.


De makers

Dutch FilmWorks is een van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in de Benelux op het gebied van bioscoopreleases, home entertainment, video on demand en TV. In 2018 richtten DFW-oprichter / CEO Willem Pruijssers en co-CEO Marcel de Block productiehuis Interstellar Pictures op. Hiermee (co)financieren en (co)produceren ze zowel fictie als non-fictie films en series als 100% Coco, Zwaar Verliefd!, The Hitman's Bodyguard, Undercover, Keizersvrouwen en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn. EndemolShine Scripted ontwikkelt en produceert content voor zowel commerciële als publieke kanalen en platforms, met titels als: ‘De 12 van Oldenheim’, ‘De 12 van Schouwendam’, ‘Moordvrouw’ en de series: ‘Vechtershart’ en ‘Brussel’.

コメント


bottom of page