top of page

Hoofdcast Zee Van Tijd bekend
De opnames van ZEE VAN TIJD, het epische liefdesdrama van regisseur Theu Boermans en scenariste Marieke van der Pol, zijn in volle gang. Producent Kaap Holland Film en distributeur Dutch FilmWorks maken vandaag bekend dat actrices Sallie Harmsen (LUCIA DE B, BLADE RUNNER 2049) en Elsie de Brauw (PRINS, GOD ONLY KNOWS) samen de vrouwelijke hoofdrol van Johanna voor hun rekening nemen. Zoon en vader Reinout Scholten van Aschat (DE HEINEKEN ONTVOERING, NOOIT MEER SLAPEN) en Gijs Scholten van Aschat (PUBLIEKE WERKEN, TIRZA) kruipen samen in de huid van Lucas, de mannelijke hoofdrol. De opnames op De Azoren, Malta en Barbados zijn inmiddels afgerond, de rest van de draaiperiode wordt vanaf 3 november voortgezet in Nederland en België.

Het verhaal Het jonge koppel Lucas en Johanna leven in de jaren 80 in een wereld vol dromen en idealen. Ze zijn stapelverliefd, maar een noodlottig ongeluk tijdens hun zeiltocht op de Atlantische Oceaan drijft het stel uit elkaar. 35 jaar later, in de herfst van hun leven, ontmoeten Lucas en Johanna elkaar opnieuw en is de diepgewortelde liefde tussen hen nog altijd enorm sterk. Durft Johanna het grote geheim uit haar verleden aan Lucas toe te vertrouwen? Is het mogelijk hun verdriet samen te delen en de liefde een tweede kans te geven?


Productie Theu Boermans verwierf faam als film- en toneelregisseur en is onder andere bekend van het musicalsucces SOLDAAT VAN ORANJE en serie DE PROOI. Het scenario van ZEE VAN TIJD is geschreven door Marieke van der Pol, die eerder filmsuccessen als DE TWEELING, BRIDE FLIGHT en BANKIER VAN HET VERZET schreef. De film wordt geproduceerd door Maarten Swart voor Kaap Holland Film, in coproductie met Eyeworks Film & TV Drama en in samenwerking met KRO-NCRV en Dutch FilmWorks. ZEE VAN TIJD is tot stand gekomen met bijdragen uit de Telescoop, de Netherlands Film Production Incentive, Matchingbijdrage Nederlands Film Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. De marketing en distributie van ZEE VAN TIJD is in handen van Dutch FilmWorks. Over Kaap Holland Film Kaap Holland Film is een onafhankelijke Nederlandse film-, TV drama- en online productiemaatschappij, die de afgelopen jaren zowel enkele van de grootste publieksfilms als een aantal internationaal gewaardeerde films produceerde. Kaap Holland Film produceerde onder andere de internationale succes komedies NEW KIDS TURBO, BROS BEFORE HOS, RON GOOSSENS LOW BUDGET STUNTMAN en BON BINI HOLLAND 1 & 2. Films als DE MARATHON JACKIE en HET DINER kregen internationale erkenning. Kaap Holland Film coproduceerde recent LE FIDELE, DUNKIRK en THE GOLDFINCH.

Comments


bottom of page