top of page

Hoofdrollen Anne Frank en Hannah Goslar ingevuld


Na een intensieve castingperiode zijn de hoofdrollen van de jonge Anne Frank en Hannah Goslar voor de film MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK ingevuld. Anne Frank wordt gespeeld door de 17-jarige Aiko Beemsterboer, die eerder de hoofdrol vertolkte in de film Vechtmeisje. Haar beste vriendin, Hannah Goslar, wordt gespeeld door Josephine Arendsen. De 14-jarige actrice speelde vorig jaar in Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess. De opnames in Hongarije, onder leiding van Ben Sombogaart, zijn in verband met het Coronavirus voorlopig stilgelegd.


In deze allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank spelen Roeland Fernhout en Lottie Hellingman de ouders van Hannah Goslar en Stefan de Walle vervult de rol van Otto Frank. MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Dutch FilmWorks brengt MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK 15 oktober 2020 uit in de Nederlandse bioscopen.


Over de film Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. De film wordt geproduceerd door FATT Productions en Talent United in samenwerking met distributeur Dutch FilmWorks, die ook de internationale verkoop zal verzorgen. Het Nederlands Filmfonds heeft een substantieel bedrag toegekend zodat de film definitief als Nederlandse productie gemaakt kan worden.

bottom of page