top of page

Internationaal succes voor Britt Dekkers SILVERSTAR


Deze zomer is Britt Dekkers film Silverstar dan eindelijk in de bioscoop te zien, maar nu al is de film een internationaal succes. De film werd al verkocht in Italië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en voor Duitssprekend Europa. Dekkers tweede film zal nog dit jaar dus over de hele wereld te zien zijn.


Silverstar, met naast Britt Dekker o.a. ook rollen voor Juvat Westendorp, Wendy Ruijffrok, Bo Maerten en Eliyha Altena, beleefde afgelopen december haar Nederlandse première, maar al drie dagen na de release ging Nederland in lockdown. Vanaf 13 juli brengt Dutch FilmWorks de film dan eindelijk in de bioscopen.


De trailer is te bekijken via deze link.


Over SILVERSTAR Een aantal jaren na haar overwinning met Whitestar, runt Megan (Britt Dekker) haar eigen manege. Als Whitestar’s zoon, het jonge paard Silverstar, bij een stalbrand van schrik het bos in galoppeert, wordt hij gevonden door de 16-jarige Esmee. De twee hebben gelijk een bijzondere klik. Na de brand krijgt Megan hulp aangeboden van paardenhandelaar Carina, maar is zij wel te vertrouwen? Esmee komt erachter dat er vreemde dingen gebeuren, maar niemand wil naar haar luisteren. Om Silverstar te redden, ziet ze geen andere optie dan met het paard op de vlucht te slaan. Samen moeten Esmee en Silverstar zien te overleven in de natuur.


Over de makers Silverstar is, net als Whitestar, ontstaan uit een idee van Britt Dekker. De regie van Silverstar is in handen van Diede in ’t Veld (Kruimeltje en de strijd om de goudmijn, Mees Kees de serie) en het scenario is geschreven door Michiel Peereboom (Project Gio, De film van Dylan Haegens). Silverstar wordt geproduceerd door 2CFILM en Dutch FilmWorks brengt de film vanaf 15 december 2021 in de bioscopen. De productie komt tot stand met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds.

Comments


bottom of page