top of page

INVASIE voor Nederlandse bioscooprelease al verkocht aan meerdere landen

Op donderdag 11 april gaat de actiefilm Invasie in de Nederlandse bioscopen draaien. De film is nu al verkocht aan meerdere landen. Invasie zal na de Nederlandse release ook in Amerika, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Spanje, Italië, Polen en Duitsland worden uitgebracht. Regisseur Bobby Boermans boekte eerder internationale successen met de tv- series Mocro Maffia en Het Gouden Uur. Storytellers en Boermans werkten eerder samen met de Koninklijke Luchtmacht aan de serie Hoogvliegers. De film Invasie werd in samenwerking met Koninklijke Marine gemaakt die de opnames logistiek en materieel ondersteunde.


Studio Canal vertoonde Invasie tijdens de European Film Market in Berlijn waar de film enthousiast werd ontvangen en waar meerdere deals uit voortvloeiden. DFW en Storytellers zijn blij dat de commerciële kwaliteiten van Invasie al door internationale kopers worden gezien, de kopers noemden de film “a solid action piece”.

OVER DE FILM Na de succesvolle series Mocro Maffia, Het Gouden Uur en Hoogvliegers tekent Bobby Boermans voor de regie van de actiefilm Invasie. Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

Hoofdrollen: Tarikh Janssen, Jasha Rudge, Ortál Vriend, Gijs Blom, Gijs Scholten van Aschat, Raymond Thiry en Fedja van Huêt. 


OVER DE MAKERS Philip Delmaar en Lucas de Waard schreven het scenario, naar een idee van Errol Nayci (Storytellers). De film is tot stand gekomen door bijdragen van het Abraham Tuschinski Fonds en de Netherlands Film Production Incentive. Dutch FilmWorks brengt de film 11 april in de Nederlandse bioscopen.

Comments


bottom of page