top of page

Katja Schuurman, Abbey Hoes, Soy Kroon en Stephanie van Eer in gloednieuwe film Costa!!

Vandaag starten in Spanje de opnames voor Costa!!. Regisseur Jon Karthaus maakt twintig jaar na het grote succes van Costa! een nieuwe zomerse feelgoodfilm die zich afspeelt rondom de discotheek Costa in Lloret de Mar. Katja Schuurman maakt opnieuw haar opwachting als Frida en voert een cast aan van een nieuwe generatie filmsterren. Hoofdrollen zijn er voor Abbey Hoes, Stephanie van Eer en Soy Kroon. Naast hen maken ook Oscar Aerts, Ella-June Herard, Sinan Eroglu, Lisa Zweerman, Roeland Fernhout en Tina de Bruin hun opwachting.


Costa!! wordt geen vervolg op de populaire film Costa! uit 2001, maar een compleet nieuw verhaal dat zich wel weer afspeelt aan de Spaanse kust. Fans van de film zullen opmerken dat de geschiedenis en namen zoals die worden aangehaald wel exact kloppend zijn. Het enige karakter dat echt terugkeert uit Costa! is Katja Schuurman in de rol van Frida wiens dochter Anna (gespeeld door Abbey Hoes) het hoofdpersonage van deze film is.


OVER COSTA

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden? OVER DE MAKERS Het script van Costa!! werd geschreven door Diederik Jekel en Jon Karthaus die ook de regie op zich neemt. De productie is van NLFilm en Dutch FilmWorks brengt de film voorjaar 2022 in de bioscopen. De film wordt mede mogelijk gemaakt door Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinskifonds met additionele steun van Steunmaatregel Productie.

Comments


bottom of page