top of page

Lieke van Lexmond en Waldemar Torenstra spelen hoofdrollen in bioscoopfilm ZWANGER & CO

Lieke van Lexmond en Waldemar Torenstra spelen beiden een hoofdrol in de ensemblefilm ZWANGER & CO van producent Nijenhuis & Co. Andere rollen in deze nieuwe bioscoopfilm over het moderne ouderschap zijn voor Maaike Martens, Matteo van der Grijn, Thom Hoffman, Carolina Dijkhuizen, Beppie Melissen, Bo Maerten en Rolf Sanchez. De regie van de feelgoodfilm over familie en familie-uitbreiding is in handen van Johan Nijenhuis. De opnames starten begin september en de film verschijnt najaar 2021 in de bioscoop.

Het verhaal (kort)

Vier zwangerschappen, (bijna) moeders, vaders en (overgroot) opa’s; allemaal in één familie. Van twintigers, die er onbezonnen aan beginnen, tot een moeder met empty-nest syndroom die er alles aan wil doen om nog een keer te kunnen genieten van een baby. In Zwanger & Co komen alle vormen én uitdagingen van het ouderschap aan bod. Ga er maar aan staan om als 60-plusser in je eentje te zorgen voor je tweede leg, of tegen alle adviezen van je moeder en zus eindelijk toch te kiezen zwanger te worden van een spermadonor, om daarna de liefde van je leven tegen te komen…

Het verhaal (lang)

Merel (36) is een alleenstaande verloskundige. Ze is helemaal klaar met mannen, maar de biologische kok tikt onverbiddelijk door dus wil ze met kinderen niet langer wachten. Een plusje, ze is zwanger! En ze is niet de enige. Haar vader Piet is als 60-plusser opnieuw vader geworden en haar nichtje Eva (23) is ook in blijde verwachting. Ze kampen ieder met verschillende beproevingen als (aanstaande) ouders. Piet moet voor het eerst in zijn leven de rol van betrokken ouder vervullen als zijn jongere vriendin, media persoonlijkheid Chantal, voor haar werk naar Amerika gaat. Merels zus Annet kampt met het empty nest-syndroom en droomt van een nieuwe baby terwijl haar man Theo staat te trappelen om te gaan reizen. Voor de jonge Eva en haar vriend Thomas staat hun vrijgevochten bestaan onder druk door de komst van baby Otis. En Merel… die valt stijf van de hormonen als een blok voor ambulancebroeder Luuk. Er staat de familie een rollercoaster van emoties te wachten, want na de roze wolk begint het echte leven.  De film is naar een idee van executive producer Daan Mollema (VERLIEFD OP CUBA), er is aan geschreven door Aliefka Bijlsma (MAROKKAANSE BRUILOFT) en Jacqueline Epskamp (WEG VAN JOU), wordt geproduceerd door Ingmar Menning (DE LUIZENMOEDER) en geregisseerd door Johan Nijenhuis (DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD). De productie komt mede tot stand met bijdragen van het Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks brengt de film in 2021 uit in de Nederlandse bioscopen. Zwanger & Co is powered by Kek Mama, TLC, Maza en Beter Bed.

コメント


bottom of page