top of page

LUIZENMOEDER - DE FILM al voor de zomer in de bioscoop

De nieuwe bioscoopfilm LUIZENMOEDER – DE FILM is al voor de zomervakantie te zien in de Nederlandse bioscopen. De release van de eerste bioscoopfilm, naar aanleiding van de immens populaire tv-serie, staat nu gepland op 30 juni. Vandaag werd ook de poster bekend gemaakt.


Eerder leek het erop dat LUIZENMOEDER – DE FILM pas in het najaar te zien zou zijn vanwege de sluiting van de bioscopen. Nu de versoepelingen in gang zijn gezet, lukt dat eerder. LUIZENMOEDER – DE FILM is volgens distributeur Dutch FilmWorks de perfecte film om de zomer mee te beginnen. Niet alleen vanwege de luchtigheid en humor, maar zeker ook vanwege het actuele thema.


Over Luizenmoeder – De Film Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent … Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.


De twee seizoenen van de tv-serie De Luizenmoeder braken in 2018 en 2019 record na record. Naar de best bekeken aflevering keken destijds 5,1 miljoen Nederlanders.


Over de makers LUIZENMOEDER – DE FILM wordt geproduceerd door Bing Film & TV en Nijenhuis & Co in coproductie met AVROTROS. De producent is Ingmar Menning. Creatief producent en -samen met Ilse Warringa- bedenker van De Luizenmoeder is Jan-Albert de Weerd. Ilse Warringa maakt met Luizenmoeder - De Film haar regiedebuut. Zij doet dit in een co-regie met Jan-Albert de Weerd. Warringa tekent ook voor het scenario van de film. De film is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO. Dutch FilmWorks brengt de film in de bioscoop. De première zal plaatsvinden op maandag 28 juni.

コメント


bottom of page