top of page

Makers Captain Nova werken aan familie-kerstfilm HOTEL SINESTRA

In het Zwitserse Val Sinestra zijn de opnames gestart van HOTEL SINESTRA. In deze nieuwe, avontuurlijke familiefilm van de producenten van Captain Nova ervaart een groep kinderen tijdens hun kerstvakantie wat het betekent als er helemaal geen volwassenen meer zouden zijn. De hoofdrol is weggelegd voor Bobbie Mulder (De regels van Floor). Haar ouders worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Elise Schaap. Dutch FilmWorks brengt de film eind 2022 in de bioscoop.


OVER HOTEL SINESTRA Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst de 11-jarige Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.


OVER DE MAKERS Hotel Sinestra wordt geproduceerd door Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen van Keplerfilm. Eerder waren zij verantwoordelijk voor de familiefilm Captain Nova, die vorig jaar het Cinekid Festival opende en daar met drie prijzen (zowel Beste Nederlandse Kinderfilm, Beste Kinderfilm en de Publieksprijs voor Beste Kinderfilm) ook de grote winnaar was. De regie is in handen van Michiel ten Horn (Aanmodderfakker) en het script werd geschreven door Martijn Hillenius (De regels van Floor), die zelf ook in de film te zien zal zijn. Dutch FilmWorks brengt Hotel Sinestra eind 2022 in de bioscoop. Hotel Sinestra wordt gecoproduceerd door de VPRO en het Zwitserse Zodiac Pictures. De productie komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, Federal Office of Culture Switzerland, Zürcher Filmstiftung, SRF en CoBO. De film werd ontwikkelend in het kader van de Cinema Junior, een programma voor de kwalitatieve jeugdfilm.

Comments


bottom of page