top of page

Martin van Waardenberg en Leny Breederveld in tragikomische roadmovie DE TERUGREIS

Martin van Waardenberg (Loenatik, De Marathon) en Leny Breederveld (De Luizenmoeder) spelen de hoofdrollen in de tragikomedie De Terugreis; een melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan. In de film van regisseur Jelle de Jonge (Weg Van Jou, Lieve Mama, De Luizenmoeder) ontdekt een echtpaar, dat al meer dan de helft van hun levens samen is, opnieuw hoeveel ze voor elkaar betekenen tijdens een nostalgische reis. Dutch FilmWorks brengt de film op 21 maart 2024 in de bioscoop.


OVER DE TERUGREIS

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.


OVER DE MAKERS

De Terugreis is een film van producent Hazazah Pictures in coproductie met Umami Media, Menutto Film en de EO. De regie is van Jelle de Jonge en het script is geschreven door Marijn de Wit. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive met ondersteuning van Het Vlaams Audiovisueel Fonds en De Tax Shelter.

コメント


bottom of page