top of page

Michiel van Erp regisseert EEN SCHITTEREND GEBREK

Michiel van Erp heeft zich als regisseur verbonden aan de internationale speelfilm Een Schitterend Gebrek, naar het boek van Arthur Japin. Dat maakt producent Maarten Swart van Kaap Holland Film vandaag in Cannes bekend. De opnames van de film vinden plaats in Italië, Nederland en België en starten deze week. Het scenario van Een Schitterend Gebrek is geschreven door Arthur Japin en Ursula Rani Sarma.


“Toen ik 19 jaar geleden Een Schitterend Gebrek las was ik totaal gefascineerd door de heftige keuzes die hoofdpersoon Lucia in het verhaal maakt. Een terugkerend thema in mijn werk, zowel in mijn documentaires als dramaproducties, is de weg die mensen moeten afleggen om het leven en zichzelf te begrijpen. De weg die Lucia aflegt in Een Schitterend Gebrek lijkt hard en bitter, maar doet haar – en mij – inzien dat het mogelijk is om tegenslag om te draaien tot kansen, van je gebrek je grote kracht te maken. Alles wat ik uitdagend vind aan regisseren kan ik kwijt in dit inspirerende achttiende-eeuwse kostuumdrama.” - Michiel van Erp


“Een Schitterend Gebrek is een film waar ik al jarenlang aan werk. Ik zie er enorm naar uit om - samen met Michiel van Erp en het hele team – het prachtige verhaal van Arthur Japin naar het grote doek en een internationaal publiek te brengen.” - Producent Maarten Swart


OVER DE FILM Een Schitterend Gebrek vertelt het verhaal van Lucia, de eerste en grote liefde van Giacomo Casanova, die Italië verlaat en zich vestigt in Amsterdam nadat haar gezicht is aangetast door de pokken. Zestien jaar later, als Lucia zich opnieuw heeft uitgevonden als de gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer. Zonder haar ware identiteit en gezicht te onthullen, worden Lucia en Casanova weer geliefden. Durft Lucia zichzelf te ontmaskeren en haar ware identiteit te onthullen zodat ze echt vrij kan zijn tegenover zichzelf en Casanova?


OVER DE MAKERS De film is een coproductie met Dutch FilmWorks, Eyeworks Film & TV Drama (BE) en Kino Produzioni (IT) en komt tot stand door financiering en steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO Fund, AVROTROS, Dutch FilmWorks, Kaap Holland Film Holding en Flanders Audiovisual Fund (VAF). De distributie is in handen van Dutch FilmWorks. Erwin Olaf is executive producer van de film.


Comments


bottom of page