top of page

MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK bekroond met gouden film

Mijn beste vriendin Anne Frank heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken en krijgt hiervoor de Gouden Film Award. Het oorlogsdrama over beste vriendinnen Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is geregisseerd door Ben Sombogaart. Hoofdrolspelers Aiko Mila Beemsterboer en Josephine Arendsen en regisseur Ben Sombogaart namen de Gouden Film in ontvangst. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.


Over de film

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.


Over de productie

Ben Sombogaart regisseerde de film en Marian Batavier en Paul Ruven schreven het scenario. De film is geproduceerd door FATT Productions en Talented United in samenwerking met Dutch FilmWorks. Mijn beste vriendin Anne Frank is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive en het Nederlands Filmfonds. De cast bestaat uit Aiko Mila Beemsterboer, Josephine Arendsen, Roeland Fernhout, Lottie Hellingman en Stefan de Walle. Mijn beste vriendin Anne Frank wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks in 152 bioscopen.


Filmawards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Σχόλια


bottom of page