top of page

Ook deze drie grote Nederlandse films dit jaar in de bioscoop

Na Luizenmoeder – De Film maakt Dutch FilmWorks vandaag de nieuwe releasedata bekend van nog drie grote Nederlandse films die dit jaar in de bioscopen te zien zullen zijn. Zowel Zwaar Verliefd!2, Soof 3 als Mijn Beste Vriendin Anne Frank waren al eerder gepland, maar werden uitgesteld vanwege de corona-sluiting van de bioscopen. Nu de versoepelingen in gang zijn gezet, hebben deze films een plek gekregen in de bioscoopagenda’s.


Zwaar Verliefd!2, met Barbara Sloesen en Jim Bakkum in de hoofdrollen, is al te zien vanaf 10 juni. Na de zomervakantie, vanaf 9 september, staat deel 3 van de populaire Soof films, uiteraard met bekende gezichten als Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty, op de agenda. Mijn Beste Vriendin Anne Frank, met o.a. Josephine Arendsen, Aiko Mila Beemsterboer en Roeland Fernhout, is te zien vanaf 7 oktober.


Over Zwaar Verliefd!2 In de luchtige feelgoodfilm Zwaar Verliefd!2 gaan Isa en Ruben samenwonen. De spanning en romantiek maken plaats voor liefde en intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur en realiteit. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen. Wat als dan uit het niets de perfecte man voor Isa, dierenarts Hugo, zich aandient en Ruben een wel heel aantrekkelijke timmerklus aangeboden krijgt? Zwaar Verliefd!2 is gebaseerd op het succesvolle boek Zwaar Beproefd! van Chantal van Gastel. De verfilming van Zwaar Verliefd! trok in 2018 maar liefst 240.000 bezoekers naar de bioscoop.


Over Soof 3 In Soof 3 heeft Soof eindelijk haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt haar dochter Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, omdat ze die hulp waard is en haar familie van haar houdt. Soof 2 trok bijna 900.000 bioscoopbezoekers en de eerste film Soof werd door 786.000 mensen bezocht. Twee seizoenen van de tv-serie waren zeer succesvol op RTL 4 en Videoland.

Over Mijn Beste Vriendin Anne Frank De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. De film is geregisseerd door Ben Sombogaart (Knielen op een Bed Violen, De Storm en De Tweeling).

Comments


bottom of page