top of page

Opnames comedy DE Z VAN ZUS met Elise Schaap en Bracha van Doesburgh gestart

Elise Schaap en Bracha van Doesburgh spelen de hoofdrollen in de comedy De Z van Zus die volgend jaar in de bioscoop zal verschijnen. Beide vrouwen zijn creatief betrokken bij de ontwikkeling van de film waarin ook rollen zijn weggelegd voor o.a. Martin van Waardenberg, Sarah Janneh, Mariana Aparicio, Ferdi Stofmeel, Mike Boddé en Maike Meijer. De opnames zijn deze week gestart.


Regisseur Jelle de Jonge liep al jaren met het idee voor de film rond en vond in Elise Schaap en Bracha van Doesburgh de perfecte partners in crime. ”Een droomteam om samen een knaller van een comedy mee te maken", aldus Elise Schaap. "Heel veel zin om aan deze roadmovie te beginnen. Een heerlijk script, grappig en met een rauw randje", aldus Bracha van Doesburgh.


OVER DE Z VAN ZUS De A is van Afscheid, de B van Botsen en de Z is van Zus. Als kleine meisjes waren tweelingzussen Rianne en Juliette onafscheidelijk, maar nu ze volwassen zijn, kunnen ze niet meer van elkaar verschillen. Rianne zorgt thuis in Rotterdam voor haar zieke vader en zijn snackbar, terwijl Juliette een ongebonden luxeleventje leidt in Amsterdam. En waar Riannes verzamelwoede steeds meer uit de hand loopt, is Juliette succesvol als professioneel organizer. Als vader Cor overlijdt, vertrouwen ze allebei de ander niet in het goed uitvoeren van diens laatste wens om zijn as uit te strooien aan de Spaanse costa. Noodgedwongen gaan de totaal uit elkaar gegroeide zussen samen op roadtrip.


OVER DE MAKERS De Z van Zus wordt geregisseerd door Jelle de Jonge. De film is een productie van Tom de Mol van Tom de Mol Productions en Marcel de Block van Interstellar Pictures in samenwerking met creatief producenten Elise Schaap en Bracha van Doesburgh. De Z van Zus wordt gerealiseerd in samenwerking met Amazon Prime en met steun van Stichting Abraham Tuschinski Fonds en de Netherlands Film Production Incentive. Dutch FilmWorks brengt de film najaar 2024 in de bioscoop.

Comments


bottom of page