top of page

Opnames ZOMER IN FRANKRIJK met Fockeline Ouwerkerk en Jan Kooijman toch van start

Goed nieuws voor de makers van ZOMER IN FRANKRIJK. De opnames van de nieuwe Nederlandse film met onder andere Jan Kooijman, Fockeline Ouwerkerk, Jasmine Sendar en Tjebbo Gerritsma dreigden een week voor de start afgeblazen te moeten worden, maar kunnen nu toch doorgang vinden. Dutch FilmWorks neemt last minute de distributie over van Just Entertainment en stapt in als investeerder. Daarmee zijn de opnames gered. Wanneer de film in de bioscopen te zien zal zijn, wordt later bekend gemaakt.


Producent Edvard van ’t Wout van 2CFILM is opgelucht en blij dat de opnames van Zomer in Frankrijk volgende week gewoon van start kunnen gaan. “We zaten met de handen in het haar toen vlak voor de geplande draaiperiode bleek dat de vorige distributeur afhaakte. Gelukkig was Dutch FilmWorks bereid om in te stappen en de distributie over te nemen. We kijken enorm uit naar deze samenwerking.”


Dutch FilmWorks neemt ook de distributierechten over van de eerdere titels van producent 2CFILM. Het gaat om Niks Vreemds Aan (2021), Casanova’s (2020), Whitestar (2019), Thunderdome Never Dies (2019), De film van Dylan Haegens (2018), Fissa (2016), Hallo Bungalow (2015), Jack bestelt een broertje (2015), Hartenstraat (2014) en App (2013).


OVER ZOMER IN FRANKRIJK In dit romantische drama worden de verhoudingen tussen twee gezinnen behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Na een jarenlange vriendschap ontstaan er tijdens de gezamenlijke vakantie ineens gevoelens tussen vader Walt en Marie, de moeder van het andere gezin. Proberend de situatie zo goed mogelijk op te lossen, maken Walt en Marie het ene na het andere plan om ook een nieuwe liefde aan te wakkeren tussen hun beider partners Lieke en Luuk.


OVER DE MAKERS De regie van Zomer in Frankrijk is in handen van Mark de Cloe (o.a. Mannenharten, Mannenharten2, Nieuwe Buren) en het scenario is geschreven door Nienke Römer (o.a. Hartenstrijd, Niks Vreemds Aan, Celblok H). Zomer in Frankrijkwordt geproduceerd door 2CFILM en Dutch FilmWorks brengt de film in de bioscopen. De productie komt tot stand met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds.

Comments


bottom of page