top of page

Opzienbarende blockbuster SOUND OF FREEDOM dit najaar in Nederland te zien

Naast Barbie en Oppenheimer is er nog een derde film die deze zomer razend populair is in de Verenigde Staten. De film Sound of Freedom is daar een absoluut megasucces en versloeg qua bezoekersaantallen zelfs blockbusters als de nieuwste Mission Impossible en Indiana Jones films. De opzienbarende film Sound of Freedom van Alejandro Monteverde, gebaseerd op waargebeurde verhalen, vraagt aandacht voor kinderhandel. Helaas is dit nog steeds aan de orde van de dag. Wereldwijd zijn meer dan 10 miljoen kinderen onder de 18 slachtoffer van mensenhandel en (seksuele) uitbuiting.


Na de release in Amerika op 4 juli is de internationale vraag naar Sound of Freedom onverdeeld groot. Na recente internationale releases in o.a. Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Groot-Brittanië en Zuid-Amerika zal de film dit najaar eindelijk ook in Nederland in België te zien zijn. Dutch FilmWorks verkreeg de rechten en brengt de indrukwekkende film in oktober in de bioscopen.


OVER SOUND OF FREEDOM Sound of Freedom is gebaseerd op ongelooflijke, waargebeurde verhalen en gaat over toegewijd CIA agent Jim Ballard die zich bezighoudt met pedofilie-zaken. Wanneer hij in zijn werk de kans krijgt om een 8-jarige jongen uit de handen van kinderhandelaars te redden, wordt hij gegrepen door het verhaal van diens zusje dat nog steeds vermist is. Hij zegt zijn baan op en slaat de handen ineen met iemand die zich Batman noemt om nog meer kinderen te redden van een lot dat nog wreder is dan de dood. Zijn missie leidt hem uiteindelijk tot de donkerste uithoeken van Colombia waar hij zelfs zijn eigen leven op het spel moet zetten.

Comments


bottom of page